9 829    9    0  

Kjøp av byggevarer med AmEx, Diners eller andre typer betalingskort

 42     Drøbak     0
Hei dere

Skal igang med ett halvstort prosjekt og i den anledning kommer det naturlig nok til å gå med noen kroner til innkjøp av diverse byggevarer osv. Jeg har vurdert muligheten for å skaffe meg ett kredittkort/ betalingskort, rett og slett for å få bedre oversikt over hva som handles osv. I tillegg er det jo greit å ikke tømme lønnskontoen på en transaksjon på BM, for så å ikke ha kroner nok på kortet til å handle melk og brød på vei hjem  >:(

Så dumper det ett greit tilbud ned i postkassen her om dagen fra Eurobonus og American Express, hvor man samler ganske godt med EB poeng for hver 100 lapp som belastes kortet, som igjen kan benyttes til reiser etc.

Om jeg bruker dette kortet til slike transaksjoner så tilsvarer opptjente EB poeng tur/ retur reise til feks Roma for meg og min bedre halvdel, som i seg selv er en relativt stor rabatt om man regner dette om i kroner og øre. Handle for 140000 i løpet av 1. år = ca 40 000 ekstra bonuspoeng.

Meeeeen, er det noen som har greie på om byggevarehusene aksepterer AmEx?? Eller er det noen som har andre gode tips til smarte løsninger/ kort her?? Årsavgiften på kortet får jeg dekket av arbeidsgiver så dette er ikke noe tema å ta hensyn til for min del.

PS! Jeg har p.t. ingen andre kredittkort av noe slag. Liker ikke å bruke penger jeg ikke har...


Mvh

KH

   #1
 1 519     Oslo     0
Jeg ville ikke basert meg på Diners/AmEx - er nok mange steder som ikke aksepterer dette. Jeg bruker MasterCard til alt jeg handler på butikk ifm rehabilitering for enklere å ha oversikten, samt at jeg slipper å bry meg om det er dekning på konto for 25000 kroner. Regningen fra kortselskapet betales selvsagt i sin helhet ved forfall, så jeg bruker ikke det som boliglån eller forbrukslån.
  (trådstarter)
   #2
 42     Drøbak     0
Nei det er det jeg er redd for. Får ta noen telefoner til de lokale "materialhøvdingene" i nærområdet samt noen større varehus og sjekke hva som aksepteres.

Men noen tips om kort? Vet flere som tilbyr x antall % rabatt på det ene og det andre. Noen kort som også har dette på byggevarer, eller aller helst genrelt? 1 % her og 1 % der blir jo fort en del kroner på toppen av rabatter man klarer å forhandle seg frem til med varehus.

KH
   #4
 4 980     0
Fleire plasser må du nå betale 2% gebyr viss du betaler med kredittkort, sist var ein rørleggerforreting. Om det er lovlig er eg usikker på, men om ein får beskjed på forhånd er det vel ok. I Danmark er det vel gebyr i alle butikker trur eg.
Det koster 2% (meiner eg)  ekstra for butikken. Eg bruker Røde Kors mastercard, da gå 1% til Røde Kors.
   #5
 557     Sørlandet     0
Jeg ordna meg med konto hos et par lokale byggvarehus, samt grei utkjøringsavtale fra en av dem. Bor kronglete til så liten lastebil og bærehjelp er nødvendig.

Veldig greit å kunne ta en telefon eller sende en epost og få varene på døra 1-2 dager sendere. Eller ringe og få en ferdiglastet henger jeg kan ta med meg hjem når jeg kjører forbi etter jobb. Prisene med rabatter på konstruksjonsvirke ligger på nivå med Byggmax sine, kanskje litt under.

Ellers følger jeg med på reklameaviser for å se om det er tilbud på noe jeg vil trenge i de kommende mnd.

Utover det har jeg eget Visa/Bankaxept kort tilknyttet byggekontoen.
   #6
 1 519     Oslo     0
Jeg har valgt å nesten kun bruke Thaugland for min handel av trelast. Med en kurant rabattavtale er prisene greie, det er den som ligger nærmest meg, de har kjapp utkjøring til en fornuftig pris og ikke minst så slipper man å snakke med en gymnasiast med ekstrajobb, så det er mulig å få svar på hva man lurer på. Der kan man velge om man vil være kontantkunde (betale med kort ved levering) eller fakturakunde - førstnevnte gav meg noe bedre rabatter.

Husk på at om du skal handle en del og ofte så er det en del andre ting enn pris som spiller inn, i alle fall synest jeg det. Det at de faktisk har varer på lager når du kommer for å kjøpe noe har mye å si, at du kan få hjelp og svar har mye og si og at de selger ordentlige saker har mye å si.

Ikke se deg blind på hva som står på prislappen.

Skal du ha veldig store ordrer kan det lønne seg å sende den til en del og se hva de tilbyr. Utkjøring er latterlig billig siden det koster det samme uansett hvor mye man handler og det er faktisk ikke så morro å reise frem og tilbake og laste opp hengeren ørten ganger med lange lister og annet det egentlig ikke er plass til på hengeren. Da er det MYE bedre å betale en femhundrelapp for å få det plukket, pakket og levert på døren. Særlig om du bor litt kukent til så kan de også løfte ganske langt med kran på lastebilen.
   #7
 52     0
eurobonus mastercard her, meget fornøyd med det. blir jo endel poeng når man handler byggevarer for noen hundre tusen kr over litt tid Smile

   #8
 499     Porsgrunn     0
Coop obs bygg i Skien aksepterer iallefall AmEx.
Det blir ganske mange poeng med tida. Jeg har Premium kort og får 15 poeng pr 100-lapp.
Handler dog på XL-bygg, da jeg har såpass god rabatt der, men alt i alt har jeg opparbeida 52.000 eurobonuspoeng på 1 år og kan anbefale det. 60.000 poeng tilsvarer vel en tur/retur til USA. Smile
hro
   #9
 1 574     Trondheim     0
Bruker COOP Mastercard med 3% kjøpsutbytte og 2 % kickback på lebensmiddel og Obs Bygg. Ser at kickback er oppad begrenset ved omsetning på kortet over 250 tusen per år. I 2013 forbruket på dette kortet snaue 220 tusen. Oversatt til Eurobonuspoeng, tikket det inn bonus ca 11.000 i cold cash og peanøttklasse til statene pluss hotell (eller reinvestering i andre prosjekter).Signatur