1 759    52    0  

Behandling av treverk, Polyurethane, har vi slik i norge ?

tcp
 981     0
Ser på youtube vidoer, og legger merke til at ofte blir treverk behandlet med "polyurethane", som for.eks disse : 

Minwax® Helmsman® Spar Urethane

Watco]Watco 68141 Wipe-On Polyurethane

Deft Interior Exterior Water-Based Polyurethane Finish Gloss

Blackfriar BKFPCSV250 Polyurethane Varnish

Minwax 233334444 Minwaxc Polycrylic

Har vi sånne produkter eller liknende her i Norge ?

   #1
 170     Bergen     0
Finnes mange tråder om dette fra tidligere. Prøv søkefunksjonen.
Signatur
   #2
 774     Østfold     0
Gammel tråd dette, men lurer på det samme. Kan ikke finne noe svar på dette via søkefunksjonen. Jeg ser Jotun har en som heter Wood Shield, men det ser ikke ut til at den selges i Norge...

Så derfor blåser jeg liv i tråden igjen... Smile
Signatur
TSt
   #3
 6 338     0
Det er lurt å benytte annerkjente produkter for behandling i Norge, klima er helt forskjellig fra mange andre strøk så erfaring fra hva som fungerer i utlandet trenger ikke gjelde i Norge.  Kan f.eks. være at opptørking deler av året er mye bedre slik at behandlingen totalt sett er god nok der. Polyurethane er en tilsetning som lager sjikt på oversiden og som kan hjelpe å holde på f.eks. fargen og lage en mere holdbare overflate enn en ville hatt uten. Sopp etc er også forhold en må tenke på i Norge og hvor dette ikke trenger å bidra positivt.

Jeg har selv erfaring med at behandling av f.eks. utemøbler så er det stor forskjell på f.eks. Østlandet og Trøndelag.  Det som holder "sydpå" trenger ikke å fungere i litt våtere klima. 
   #4
 774     Østfold     0
Jeg skal bare lage noen skilt av tre, en og annen blomsterkasse til eget bruk og slikt, så om det blir et soppangrep på disse etter noen år kan jeg ikke si bryr meg stort. Derimot er jeg mest ute etter en flott overflate som forsegler og beskytter greit nok mot uværet.

Har altså ikke tenkt til å sette inn huset med dette.
Signatur
HSt
   #5
 23 046     Lillestrøm kommune     0
Jeg har ingen tro på at det overlever en halv sommer , dette er en typisk overbehandling for innendørs bruk tror jeg. På jobb fant vi en sprayboks på Biltema, det skulle brukes til noe helt annet enn det produktet er laget for så har ingen erfaringsdata.

   #8
 774     Østfold     0
Det jeg er ute etter er et beskyttelse som er 100% transparent som er vannbasert og tåler ytre påvirkninger som regn etc. At man må sette inn gjenstanden en gang i året har ingen betydning.

Jeg har lest meg opp litt på "Shou sugi Ban" hvor man kan brenne treverket for å få frem struktur etc. samt tilføre farge for flotte effekter. For å bevare en slik effekt så lnsker jeg derfor å "forsegle".
Signatur
   #10
 774     Østfold     0
Ja, det er vel egentlig noe lignende jeg er ute etter, men herdetiden er jo veldig lang. Den Polycrylic saken nevnt lenger opp er jo vannbasert og herder/tørker langt kjappere.
Signatur