44 807    10    23  

Hva kan man gjøre med eik møbler?

 60     9
Har ett eik-spisebord, vitrineskap, sjenk, stuebord og ett tvbord i eik..  eik-overkill !!

Begynner å bli høvelig lei av å olje møblene nå.

Noen som har malet/ lakket eik møbler tidligere?

Tips ØNSKES  Smile
Hva kan man gjøre med eik møbler? - wave -skap.jpg - Nico82

bex
   #2
 4 296     Østlandet     2
laserer man det blir det ofte veldig fint, syns jeg er pent
Signatur
   #4
 1 103     Oslo / Østfold     2
Har det vært oljet gjennom flere år vil det bli vanskelig å få maling eller lakk til å sitte. Er bildet av de aktuelle møbler, synes dette å være folierte og ikke heltre. Det er derfor ikke aktuelt å slipe ned til "tørr" ved. Når det å olje anses som et vedvarende arbeide antar jeg det nyttes ikke hærdende olje. Kan jo bruke en hærdende. Denne vil bli som et lakklag. Glansen er avhengig av om overskuddet tørkes av eller om det blir liggende. Om ønskelig kan det tilsettes beis for dypere farge, eller også pensellaseres for å oppnå "mere liv". Det å male finerte møbler gir skjelden noe godt resultat. Sprøytemaling med en øvet hånd er vel tingen. Men pensel eller rulle går dårlig selv ved bruk av fordriver.
  (trådstarter)
   #5
 60     1
i følge vekta så er det heltre ;)    vet ikke 100% med skapet men spisebordet og resten er i heltre..
   #6
 325     Sør- Trøndelag     1

ikke si sånn da, jeg har akkurat bestilt alt i eik, hehe

Jeg også, og mange med oss.... eik blir aldri feil, og blir en lei kan de jo males, beises eller skiftes helt ut.
Jeg velger å beholde eika, og heller forandre veggene rundt om noen år om jeg går lei... men klart det kan bli overkill som furu ble. overflatebehandling er irreversibelt da, så derfor beholder jeg min eik i .....eik!
   #7
 1 103     Oslo / Østfold     1
Er spisestuemøblementet heltre vil det være helligbrøde å male det.
Er problemet at du har gått lei av gjentagende innsmøring med olje kan du bruke kinesisk treolje. Denne danner en lakklignende silkematt overflate. Bestandig mot det meste. Bør nok gjentas med noen års mellomrom avhengig av slitarsje. Har selv nyttet denne på gamle eikemøbler. Disse var opp gjennom de siste hundre år gjentagende ganger oljet med linolje og flytende paraffin (vaselinolje). Gav bord og stoler to strøk treolje, like fine etter omlag fem år. Søk deg opp på Liberon Finishing Oil fra www.alanor.no.

   #8
 325     Sør- Trøndelag     4
naboen malte sin heltre eik spisestue med skjenk og bokskap mm, og laget sånn shabbychik stil inne hos seg. skapene ble seende billige og hjemmemalte ut. men det var jo det hun ville oppnå... sin heltre eikeplate på kjøkkenbenken ga hun et hvitt transparent lag, som desverre ikke festet seg og nå slites flekkvis ved bruk.... mmmm tenk to ganger, men folk er ulike og en må respektere smaken til andre. Lykke til.
   #9
 1 103     Oslo / Østfold     2

men folk er ulike og en må respektere smaken til andre. Lykke til.


Joda, man skal respektere andres smak. Men det går da an å advare. Har man først investert i en gedigen edeltre spisestue, hvorfor skal man da redusere denne til en hjemmegjort husmannsstil. Denne shabbychik-stilen er som det meste et forbigående motelune. Er vel en protest på vårt overflodssamfunn. Den gang folks økonomi var dårligere var slitte gebrekkellig møbler en nødvendighet. Så kom andre tider og det gamle ble kastet ut. Når "alle" har råd til nye stilmøbler må det natuligvis bli en motreaksjon. Og så dilter vi etter disse designerne og interiørarkitektene som stadig finner på nye retninger for å markere seg. Har nok malt en del shabbychik jeg også på oppdrag for andre. Men da er utgangspunktet allerede malte og "ødelagte" møbler. Ikke stilrene grupper i edeltre.
   #10
 325     Sør- Trøndelag     0
må innerst ikke innrømme at jeg er fult ut enig med deg her... og i tillegg mener jeg at eik er tidløst og rolig i uttrykket i motsetning til f.eks furu heltre trenden fra 80 åra. jeg har bestilt meg nytt kjøkken i eik, og da ikke i hvitlasert, men vanlig eik. innimellom blir det nok av alt, men det er bare å stå han av, som det heter.