#12
 869     Østfold     4
Noen som vet om man kan få tak i hickory? Det er en vanlig tresort i USA, men her til lands har man ikke akuratt flust av den slags trær.
   #13
 3 109     Norge     2


For 700 kg material betalte eg 1200 kr + mva i frakt frå måndalen trevarer.


Hva kjøpte du og hva betalte du for det?

Og hvor bor du?


Hovudsaklig valnøtt limtreplater, dei største 5000 x 652 x 41 mm.
Frakta var frå måndalen til helt på grensa mellom Møre & Romsdal og Sogn & Fjordane, men frakta vert ikkje mykkje dyrare om det skal lenger.
Anbefalar Måndalen Trevarer på det sterkaste, rask levering og aldri noko tull.
   #14
 1 103     Oslo / Østfold     2

Noen som vet om man kan få tak i hickory? Det er en vanlig tresort i USA, men her til lands har man ikke akuratt flust av den slags trær.

Har tradisjon for å bruke ask her til lands. Vårt hardtre slik som hickory er på den andre siden..........
   #15
 73     os/hordaland     2
Her kjøpte eg material til trappene mine, dei har det meste.
http://www.mandalen.no/Ellers har eg kjøpt en god del kapp hos Strynetrappa, men dette er sjeldent noko større en 120 x 40 cm, men det er ingen problem å lime dersom det er bredda det står om.

Bilder av noko av materialen eg har kjøpt av Måndalen trevarer og kapp hos Strynetrappa.


Fin Trapp SmileSmile
du er nr1 handyman
   #16
 73     1
Jeg skulle gjøre litt finsnekring i sommer og fant ut at spesielle, "edle" trematerialer er vanskelig å få tak i her til lands. Tenners gnissel må påregnes for den som vil ha annet enn furu, gran og kanskje bjørk og eik. Det er mange fine tresorter, også norske, men ikke i hyllene som råmateriale.

I Bergen finnes Minde Snekkeri AS, som har et godt utvalg og kan være behjelpelig med å kappe opp/høvle ned til ønsket format.

Ellers er et tips å prøve båtverksteder - som ofte har mange rare treslag. Jeg kom tilfeldigvis over Finer og Treimport AS (Rune Anvik) som hadde flott heltre valnøtt som ble levert i posten til grei pris. Det reddet prosjektet mitt.
   #17
 123     5
Noen som har hatt kontakt med Drammensfirmaet Interwood? Har forsøkt sende de mail et par ganger, men ikke fått noen tilbake.

Interwood
Signatur