94    4    1  

Hvordan få bordet stødigere?

 13     0
Jeg er i ferd med å bygge mitt aller første bord. Som du ser, er det kun av rester. Men før jeg går videre, hvordan kan jeg få dette bordet stødigere? Det vingler alle veier og jeg trodde den planken midt under bordet skulle få det stødigere, men det hjalp heller lite. Si i fra om du trenger flere bilder

😢Hvordan få bordet stødigere?  - 40B6FC65-686F-405F-ABA1-90C1D075E8BA.jpeg - PlamplimHvordan få bordet stødigere?  - 2B9B351E-7A81-49ED-9170-155C1FA99510.jpeg - Plamplim

   #1
 2 961     Vestlandet     0
Skråavstiving er stikkordet. For eksempel fra midt på den planken under bordplata, og opp til hver kortside av bordplata. Og så må du stive av andre veien. Det ville jeg gjort på kortsidene, med skråavstiver inne rektangelet. Her kunne man skrudd på en plate og fått samme effekt. Velg det som blir penest og lettest.
  (trådstarter)
   #2
 13     0
Tusen takk. Da var ikke tanken jeg hadde i hodet så ufornuftig likevel. 😀
   #3
 22 648     Akershus     1
Hvis du studerer et eldre spisebord, vil du se en ramme under bordet, en sarg. Denne ramma er stiv i hjørnene og beina er festet stivt til ramma. Ofte er dette gjort ved at det er en åpning i selve hjørnet med n kraftig kloss på innsiden som holder sidene på ramma sammen. Beinet sår i hjørnet med en kraftig bolt inn gjennom ert hull i klossen og mutter på innsiden. Hele poenget er at sargen stiver av beina.

I ditt tilfelle danner enden en firkantet ramme mot gulvet, men det er lite som hindrer firkanten i å falle sammen som et ruteress. Tisvarende andre vaien, det er lite som hindrer bordplata å sige mot den ene kortenden.

For å bedre din situasjon er det enkleste å danne trekanter med bord på skrå. Dette er nevnt for lengderetningen.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 13     0
Takk. Jeg fikk det til og har fått et veldig stødig bord. Neste gang skal jeg gjøre det på en bedre måte.