163    9    5  

Installere Pax-skap med skyvedører inntil vegg i hjørne

 35     1
Hei.

Har et soverom i ny bolig der jeg tenker å få opp en Pax-garderobe på 150 bredde der det er gips på vegger og listet.

Virker jo penest å få skapet helt inntil veggene, og for å utnytte rommet ønsker jeg å få skapet i hjørnet. Dermed må man enten la ting stå litt utenfra veggen, eller kappe lister eller modifisere skapet. Når det gjelder å kappe lister, er det vel enten å plukke ting av veggen, eller eventuelt kappe med en Fein-sag/multikutter eller lignende. 

Litt usikker på hvor lett det er å få av hele listverket uten å skade det eller veggen, og har aldri testet en multikutter før, så litt usikker på hvor lett det er å få til et pent resultat uten skader på omgivelsene Smile

Hva anbefales å gjøre? Er vel heller ikke fremmed for å hyre inn en montør via Luado for å fikse dette, men kan jo være greit å gjøre seg opp en mening om hva som er beste løsning først.

Se vedlagt bilde av aktuelt listverk i hjørnet.
Siste redigering: 1. juni 2022 12:47:07 av perbl
Installere Pax-skap med skyvedører inntil vegg i hjørne - list.jpg - perbl

  (trådstarter)
   #1
 35     1
Et åpenbart alternativ er jo selvsagt å ignorere listverket og bare la det være litt glipper, men usikker på hvor pent det blir og hvor mye støv det vil samle…
   #2
 246     1
Multikutter fungerer, men hvor bra resultatet blir, avhenger av hvor stø du er på hånden, og hvor nøyaktig du måler ut. Penest resultat for avslutning får du av å ta av list, kappe, og sette på igjen, men da får du nok merker der hvor gamle spiker sto.

Jeg har brukt multikutter der jeg har gjort dette, men resultatet er ikke fantastisk.

Dog, dette er et soverom, hvor lyset nok er slått av mesteparten av tiden :) 
TSt
   #3
 12 103     1
Hvis det ikke er skyvedør på skap så er det veldig lurt med en liten foring mot veggen. Tilpasning av sokkel mot list i bakkant kan jo ikke være noe problem å få til. Anbefaler derfor ikke å ta av lister. Da er leilighet også tryggere mht skadeinsekter som kan like å krype ned i sprekker ogg så er det ingen varige spor i rommet.
   #4
 246     0
Jeg har Pax-skap installert inntil vegg i 4 forskjellige rom her, uten at det er noe problem Smile Hengslene svinger inn, slik at skapdøren havner på linje med stammen. Hvis du har et stort håndtak, kan du kanskje merke at skuffer kan være litt vanskelige å ta ut, men det har ikke vært noe problem med håndtakene vi har.
  (trådstarter)
   #5
 35     0
Jeg var innom og så på dem litt nøyere live på varehuset i dag.

Jeg tror jeg skal klare å leve greit med resultatet hvis jeg sager et lite hakk i bakkant på stammene slik at bakenden blir flush med veggen bak, og så får det heller bare se litt amatør ut med en liten glippe på den høyre kortenden. For skyvdørenes del er det vel kanskje bare en fordel at ting ikke er klint inni hjørnet.

Totalt sett virker det som mindre styr enn å kappe listverk og evt måtte reliste hvis jeg skal bytte ut dette skapet med noe annet en gang i framtida. Så slipper jeg styret med å skaffe multiverktøy eller hente brekkjern og kappsag som står 120km unna :) (Går jo sikkert an å låne noe sånt her i byen da, men lell).

Bedre bilde av hjørnet der jeg tenkte å sette det. Og har som sagt bestilt med skyvedører, tenkte det var greit å ha en løsning med speil. Har tapa opp 150-bredden her for å visualisere arealet det tar på gulvet.
Installere Pax-skap med skyvedører inntil vegg i hjørne - IMG_1010.jpg - perbl
HSt
   #6
 31 978     Lillestrøm kommune     0
En setter evt en list som foring. Jeg malte noe med Ikea farge, det ble veldig likt, jeg tok med en bit til butikken og fikk de til å skanne fargen

TSt
   #8
 12 103     0
Er det enebolig så ja men har hørt de som er berget for skjeggkre og sølvkre med listene på. På baksiden er det jo minimal jobb å lage utsparing til list. Andre veien er det bare dybden på skapet en mister litt plass i rommet.