1 345    8    0  

Listing i mur/puss

 5     0
Hei,

Bor i en leilighet bygd på 50-tallet. Veggene er av mur/puss. Det som er en utfordring, er at man aldri vet "hva man får" når man skal montere ting i veggen. Enten kan det være ekstrem motstand eller ekstremt porøst. Gulvlistene i leiligheten trenger og byttes ut. Dette fordi de generelt er slitt, men også fordi de som monterte de i sin tid har skrudd inn svære skruer rett i listverket. Ikke særlig pent med andre ord. Er det noen som har tips til hvordan jeg best fester nye gulvlister med tanke på hvordan veggen er?

   #3
 23     Lillestrøm     0
Tec7 er bra. Jeg har selv brukt en kombinasjon av lim og dykkertspiker der veggen tillater det.
Signatur
HSt
   #4
 30 137     Lillestrøm kommune     0
Du kan bruke en blå maskeringstape til å låse de på plass, men i utgangspunktet så sitter en list i Tec7 også får den har herdet.
   #5
 574     Akershus     0
Du kan også kombinere med noen spikerplugger. Men da må du også sparkle og flekkmale listene etterpå. Har selv gode erfaringer med spikerplugger da jeg listet tak og gulv i min tidligere mur/betong leilighet.
   #6
 5 333     Tromsø     0
Moderne lim klarer det meste hvis flatene det skal limes i er reine. Men jeg leste (her på forumet?) om en måte å spikre listene med dykkert i mur - jeg har ikke prøvd det selv:

1: Kapp til lista og sett den på plass, slå inn dykkert så langt at den lager merke på muren alle steder du vil spikre.
2: Ta vekk lista med dykkertene.
3: Ta et 8mm mur-bor og bor huller hvert sted det er spikermerke.
4: Dytt 8mm treplugger, sånne man bruker når man lager møbler av MDF, spon- eller hobbyplater, i hullene.
5: Sett lista på pass igjen og slå dykkerten inn i trepluggene.
Signatur
O_K
   #7
 431     0
Jeg bodde selv i leilighet fra 50-tallet i murhus før og kjenner problemet ditt. Tec7 er mer enn sterkt nok til å holde listene på plass, MEN vegger fra 50 tallet er ofte ikke helt rette.

Dette fører til at mens limet tørker MÅ du ha noe som klemmer listene mot veggen. Avhengig av rom så brukte jeg enten spikerplugger ( krever sparkling etterpå som MortySporty skriver), eller i gangen og andre smalere rom så tok jeg ganske enkelt og fant noe passelig tynt trevirke (lekter etc.) som kunne kappes litt lengere (1-2 cm) enn rommets bredde og settes i spenn mellom veggene og på den måten klemme listene på plass. Går også å bruke f.eks en tung gjenstand som lodd midt på gulvet og sette i senn fra denne.

   #8
 41     Larvik     0
Hei Ergrin!
Vi leverer både gulvlister, taklister og karmlister som alle monteres med lim. Dette er veldig kjekt når du har murvegger som du her beskriver. Vi leverer også et tilhørende lim som heter Adefix. Dette er veldig enkelt å påføre listene, samt at du kan benytte det til å fylle igjen og fuge ut ujevnheter om veggene ikke er helt rette. Limet er akryl basert så det blir veldig lite søl, samtidig som det sitter svært godt.
http://www.decosystems.no/listverk/vegg-og-gulvlister.aspx

Listing i mur/puss - wallstyl.jpg - Ergrin
Signatur