73    4    0  

Vegghengt skrivebord i et hjørne - Oppheng og vekt

 1     0
Hei 
Tenkte å bygge et eget skrivebord som skal være vegghengt. Fant en benkeplate av heltre eik som jeg tenkte å pusse ned og ha på ett eller annet, tips tas imot med takk :) 

Plassen jeg har tenkt å henge det opp på er i et hjørne. Der tenkte jeg å montere en list på den ene kortsiden og på mesteparten av langsiden. Samt putte opp en hylleknekt som skal tåle 120 kg som er montert i standeren. Til info så er veggen på langsiden av typen gips, på den ene kortsiden så mener jeg det er gips og så mur av slag. 

Vil dette holde eller har dere bedre tips? Ser at hylleknekten er noe smal så vil den tåle vekten på den ene siden lengst borte fra hjørnet? Vil gipsen tåle vekten f.eks mellom hylleknekten og standeren? Hvor lange bør skruene være og av hvilken dimensjon? 

Hylleknekt: https://www.biltema.no/bygg/oppbevaringshyller/vegghyller/hylleknekt-2000037531Vegghengt skrivebord i et hjørne - Oppheng og vekt - 166_1553531168 (1).jpg - thunem

   #1
 5 513     0
Det vil gå fint å feste en list, som så bærer bordet. Skru den gjennom gipsen, i stendere. Jeg er mer usikker på den knekten... Dersom den stikker langt ut, vil det bli stort trekk på innfestingen i veggen. Dersom den er kort, vil det bli stort trekk på festningen mellom bord og knekt. Sannsynlig begge samtidig.

Du bør ta høyde for en del krefter her, selv om du vet hva som skal stå på pulten osv. Plutselig er det noen som støtter seg litt hardt på hjørnet. Du får litt hjelp i at du har lister på to sider.

Ikke et alternativ å sette opp et bein i det hjørnet som henger i lufta?
HSt
   #2
 26 541     Lillestrøm kommune     0
Vi brukte hylkeknekt til slik veggskinne med hull i , den hadde ikke slik skrå støtte. Skinne festet i stender
TSt
   #3
 7 694     0
Jeg har en plate festet på to vinkler, disse er åpne som er som en opp ned U under platen og som øker litt i høyde mot veggen. Kanskje 5 cm høye innerst. Disse må stå på stender for å få godt nok feste på veggen.

Hvis det er bredt nok kan en benytte en skuffeseksjon i enden der plate ikke ligger på list men trenger en hele åpningen er ikke dette mulig. Men Ikea har f.eks. 20cm underskap også som kan benyttes.
   #4
 20 066     Akershus     0
Min erfaring er at det fra tid til annen sittes og krabbes på skrivebord. Ville vurdert et bein i det frie hjørnet om skuffeseksjon utgår.
Signatur