2 967    6    1  

FRYSESKUFF eller vanlig fryseskap under benk

 2     0
Hei Smile
Prosjekterer nytt hus og tenker at fryseskuff er mye bedre enn vanlig fryseskap med dør og skuffer (som ramler i fanget på deg, evt gulvet..)

Kommer antagelig til å gå for kjølehjørne fra Norcool, så da trenger vi fryser i tillegg på kjøkkenet.

Noen med erfaringer?
og hvem søren leverer fryseskuff-skap?? Smile

   #1
 337     Østfold     0
Jeg var med på et prosjekt for noen år siden, hvor noen forsøkte utvikle en fryseskuff for privathusholdning til å plassere under kjøkken benk, mener de ga opp på grunn av for høyt støynivå. men det finnes utgaver i 12/24V for marine..
Signatur
   #2
 3 403     1
De finnes jo - se f.eks. http://www.coliaprodukter.no/brosjyrer/Adande2-2016_v2.pdf - men de jeg finner ser ikke ut til å være orientert mot privathusholdninger. Dette er proff-utstyr, og antagelig tilsvarende priser.

Jeg ble litt forbauset over hvor lite tilbud det er nå. Da jeg kikket rundt for kanskje fem år siden var inntrykket at det var et absolutt aktuelt alternativ også i private kjøkken. Men jeg fikk ikke erfaringen - min vurdering var for det første at kapasiteten ble for liten.

Det andre gjelder hele ideen med skuffer: Du får ikke plassert en frossen kalkun på sju kilo i en slik skuff. Kanskje du får et lammelår nedi, hvis du tømmer skuffen helt og legger låret diagonalt, og så kan du pakke tilbake de mindre frysevarene rundt låret der det er plass. Nei, det blir for tungvint! Har jeg høstet inn tjue kilo rabarbra som skal få en natt i fryseren for å sprenge celleveggene før jeg presser ut saften (musserende rabrarbravin er utrolig godt i sommervarmen!), vil jeg ikke at det skal kreve en stor rydde-aksjon for å få plass.

Så selv om jeg ser det praktiske ved skuffer (helt til du blir gammel og stiv og ikke klarer å bøye deg ned til den nederste...), konkluderte jeg at fryseskuffer ikke ville dekke mine behov. Jeg har en tradisjonell kistefryser på et siderom. Kanskje jeg, når jeg blir gammel og stiv, får meg en "hurtigbuffer" på kjøkkenet, men da blir det et fryseskap der de mest brukte varene kan plasseres i skuffer i praktisk arbeidshøyde, ikke ned mot golvet.

Det er min måte å bruke en fryser på. Din bil kan trekke mer på mila, som man sier på nynorsk. Bruker du fryseren primært til små-esker du køper på Rema, med en Grandiosa som det maksimalt største (jeg er slett ikke sikker på om alle fryseskap har brede nok skuffer til de største frossen-pizzaene!). Hvis behovet ditt er begrenset til ferdigkjøpte småporsjoner er sikkert kapasiteten tilstrekkelig, også.

  (trådstarter)
   #3
 2     0
Ok, takk for svar.
Da blir det vanlig fryseskap som gjelder Smile
Vi kommer til å ha i alle fall en vanlig fryser i boden i tilleg Smile

Har dere noe å si om Norcool sine kjørnekjøleskap?

Smile
   #4
 337     Østfold     0
Jeg ville i vært fall sjekket begge leverandørene, det er to produsenter av kjølehjørner så det burde være grei jobb, litt inhabil i dette spørmålet, men det er kanskje andre her som har en erfaring med A+ kjølehjørne?
Signatur
   #5
 1 285     0
Vi sjekket samme greia, men endte med et vanlig under-benken fryseskap med 3 skuffer samt en fryseboks på et annet rom for de store tingene + langtidslagring.
   #6
 713     Oslo     0
Med tanke på hvor mye en kjøleskuff koster sammenlignet med et vanlig kjøleskap så vil jeg anta at prisen på en fryseskuff er skyhøy hvis det skulle finnes. Hvis du har mulighet til en større fryser på et annet rom så støtter jeg jkirkebos løsning for dags-/ukesbruk. Bare husk at det er en egen type fryseskap for å ha under benk, ikke den "vanlige" typen for innbygging i høyskap.
Signatur