490    17    1  

Industrielt/bistrokjøkken - hvor får man tak i dette?

 179     0
Hei!

Etter lang tid har vi bestemt oss for å sjekke ut "industrikjøkken" hjemme. Med det mener jeg et modulbasert kjøkken i stål, legger ved bilder av den perfekte løsningen. Problemet er at jeg ikke finner dette noe sted. Imperialengros fører noen varianter, men jeg finner ingen forhandlere av disse produktene?

Ønsker helst en lang benk som på dette bildet. Har én lang vegg på kjøkkenet, og dette vore perfekt.

Industrielt/bistrokjøkken - hvor får man tak i dette? - IMG_6964.jpg - blåving

Tenker også på en øy:

Industrielt/bistrokjøkken - hvor får man tak i dette? - b7f865eb-1b66-45f0-9e8e-27c66174863a.jpg - blåving

Noen som har noen ideer her? Tror det hadde blitt helt rått.

   #2
 107     Troms     0
Rustfrie Bergh lager det du måtte trenge på mål. Meget bra kvalitet.
TSt
   #3
 3 001     0
Kan ikke forstå at noen vil ha faste åpne hyller på et kjøkken hjemme.  En mister et hav av plass og alt er åpent og rotete. Se bare fat som står oppå skjærefjeler eller hva det er under vasken.  I et privat hjem brukere en ikke alt hver gang,  i et storkjøkken går det ann å ha det slik fordi en benytter det beste av utstyret og får vasket både dette og hyllene regelmessig. (Her skal en helst ha det slik for å kunne rengjøre alle flater ofte).   Høye skuffer med uttrekk er perfekt,  4 skuffer i høyden i skuffseksjoner med lav sokkel som Ikea er fint.  Da kan en kombinere med inner skuff hvis en har mye som er "lavt".  Har en masse plass så mange gjester som skal ha bestikk kan en ha høye bestikkbokser direkte oppi skuffene.
   #4
 182     Bergen     0
@blåving: kjempetøft.
Kan se utfordringen @TSt beskriver her, vi gikk for en "mellomløsning" selv. Kjørte rustfri stål fronter etc og åpne overskap (hyller).
Kjørte dog bambusbenkeplater for å myke opp litt. Har også tilsvarende fliser som på ditt bilde, og en type industrikomfyr ala på ditt bilde.
Litt type dette her:
Industrielt/bistrokjøkken - hvor får man tak i dette? - johannabradford_forstalanggatan_kok1.jpg - blåving
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 179     0
PaalSL og bored: Takk! Har kontaktet disse nå. Spennende: virker som om man får det skreddersydd.

Kan ikke forstå at noen vil ha faste åpne hyller på et kjøkken hjemme. En mister et hav av plass og alt er åpent og rotete. Se bare fat som står oppå skjærefjeler eller hva det er under vasken. I et privat hjem brukere en ikke alt hver gang, i et storkjøkken går det ann å ha det slik fordi en benytter det beste av utstyret og får vasket både dette og hyllene regelmessig. (Her skal en helst ha det slik for å kunne rengjøre alle flater ofte). Høye skuffer med uttrekk er perfekt, 4 skuffer i høyden i skuffseksjoner med lav sokkel som Ikea er fint. Da kan en kombinere med inner skuff hvis en har mye som er "lavt". Har en masse plass så mange gjester som skal ha bestikk kan en ha høye bestikkbokser direkte oppi skuffene.Takk for innspill og skjønner hva du mener! Jeg tror ikke dette blir en stor sak for oss, men jeg tenker jo på det; blant annet skal vi ikke bo i denne leiligheten "for alltid" og det blir dumt å investere i noe som frastøter eventuelle kjøpere.
For oss vil det funke slik at vi vil ha en lang hylle på veggen over med tallerkner, kopper og glass etc. Vi kommer ikke til å ha plass til noen særlige skuffer uansett: under benkeplata skal vi ha oppvaskmaskin og vaskemaskin (må finne en måte å kamuflere dette...) og i tillegg til komfyr blir det bare 2 meter hvor vi kunne hatt skuffer. Da er det kanskje ekstra ugunstig å bruke denne vesle plassen på åpne hyller. Men likevel: vi eier svært lite vi ikke bruker ofte. Den eneste utfordringen blir oppbevaring av mat. I forrige leilighet hadde vi dog dette i én 40-skuff, så sånne folk er vi.

Lurer på å bestille en benk uten hyller, og sette inn en mindre kommode under. På det siste bildet mitt er det en slik løsning. Her kan man han slikt som er kjipt fremme: mat, men også bakepapir, matbokser, stearinlys +++.


@blåving: kjempetøft.
Kan se utfordringen @TSt beskriver her, vi gikk for en "mellomløsning" selv. Kjørte rustfri stål fronter etc og åpne overskap (hyller).
Kjørte dog bambusbenkeplater for å myke opp litt. Har også tilsvarende fliser som på ditt bilde, og en type industrikomfyr ala på ditt bilde.
Litt type dette her:
Industrielt/bistrokjøkken - hvor får man tak i dette? - johannabradford_forstalanggatan_kok1.jpg - blåving


Kult! Kan skjønne ønsket om å myke opp. Vi har en leilighet jeg tro vil tåle det industrielle, med høy takhøyde, profilerte lister, stukkatur og rosett.

Ønsker dog gjerne benkeplate i stål, selv om det blir litt....hos patologen, om jeg skal være så blunt. Men nå låner vi en leilighet i Berlin med denne løsningen, og det er helt topp. Gjennomsolid, gøy å jobbe med. Jeg er vanligvis alt for tre, men ble svært sjarmert av disse løsningene.

Åpne hyller over synes jeg i alle fall er helt topp, savnet aldri overskapene som bare "tok plass". Industrikomfyr virker så kult, men dyrt? Har dere gass?
HSt
   #6
 16 437     Sørum     0
Skal du selge noen gang bør du definitivt moderere stilen og få inn gode underskap. Skuffeskap med full uttrekk er urolig plasseffektive så jeg skal kun ha skuffer neste gang
  (trådstarter)
   #7
 179     0
Enig i at skuffer trumfer skap. Men jeg er ikke så sikker: dersom man laget en kul løsning som ser bra ut, kan det være en pluss også, å skille seg ut. Får se hva det koster! Har vært i kontakt med produsent som det ble tipset om ovenfor.

HSt
   #8
 16 437     Sørum     0
Min tanke er at en kjøper kan leve med et kjøkken med gale fronter en stund, men å kalkulere å sette inn kjøkken fra dag en vil medføre at de reduserer prisen, jeg ville vært i denne kategorien.
  (trådstarter)
   #9
 179     0
Ja. Det er vanskelig det der: hvem man skal innrede for, seg selv eller den som vil kjøpe etter deg. Men jeg har sett flere eksempler på at "særegne" leiligheter skiller seg ut og ofte går bra i Oslo til tross for at de ikke alltid tilfredsstiller alle krav om man setter praktikk først. Men som sagt, ser an prisen. Bruker ikke 2x på dette enn et mer "lettselgelig" kjøkken.
   #10
 1 142     Asker     1
Jeg liker å leve for meg selv (eller med min familie da) Bor du et sted i 5 år er det mer enn 5% av livet. Jeg bor ikke flere prosent av livet mitt noe mindre enn slik jeg vil ha det. Et nytt IKEA kjøkken, som ofte er bedre enn et 5 år gammelt koster 35k. Sleng et slikt inn dersom man er redd når man selger.

Man kan si at man sparer opp til noe, men når skal man starte å leve slik man selv virkelig vil?
Signatur