372    4    0  

Rive kjølehjørne

 172     0
Hei.

Vi vurderer å rive kjølehjørnet for til fordel for nytt side-by-side kjøleskap/frys.

Det vi har i dag er ca 10 år gammelt, men med eldre motor som står i teknisk rom. Kjøleskapet kjøler, men det er masse kondens, motoren støyer og avgir MASSE varme i teknisk rom. Dessuten får vi ikke lukket døra til kjøleskapet og må et lodd for å holde døra lukket.

Jeg ringte kjølemontør og spurte om de kunne tappe for gass. Det kunne de for ca 1800, men han sa de fleste bare kapper røret og lar gassen sive ut. Det har selvsagt ikke de lov til så derfor den høye prisen.

Er det noen som har erfaring med å tappe slike systemer ut i friluft? Fikk inntrykk av at det var ganske ufarlig, men at det var veldig kald gass så fingrene måtte holdes unna Smile.

Riving og snekkerarbeid er OK, men her blir jeg veldig usikker...

  (trådstarter)
   #1
 172     0
Her er et bilde av kompressor og rør som går til kjølehjørnet. Er det bare å løsne tilkoblingene som går på blokka?
Rive kjølehjørne - 1476106350418-1482464695.jpg - oles
  (trådstarter)
   #2
 172     0
Da har kjølemontør vært her og tappet for gass og koblet fra kompressor og kjøleribber i skapet.

Er slike kompressorer verdt noe mtp salg? Eller er det bare å kaste?
  (trådstarter)
   #4
 172     0
Da er kjølehørnet revet, men dessverre så stopper ikke tråden her. Det hadde kommet kondens mellom kjølehjørne og vegg. Dette hadde rent ned veggen og på gulv. Sponplater på vegg hadde tatt opp vann og parkett var helt ødelagt.

Rive kjølehjørne - IMG_20161015_090943.jpg - oles

Forsikringen dekket ikke kondensskader, men skadefirmaet gjorde flere målinger og skadene var ikke større enn at jeg på en grei måte ordner opp i dette uten for store kostnader. Sponplater, isolasjon og gulv er fjernet og har nå tørket i to uker som anbefalt.

Rive kjølehjørne - IMG_20161029_094008.jpg - oles

Så et spørsmål før jeg lukker igjen vegger og skjøter på gulvet. Hvordan skal jeg fjerne dreneringsrøret på en fornuftig måte? Det skal inn frittstående kjøleskap og frys ved siden av hverandre mellom vegg og kjøkkeninnredningen. Jeg tenkte å kappe røret et par cm over gulvet. Finnes det noen plugg/hette man setter på, eller er det like greit med gaffatape. Det renner ikke noe vann "forbi" drensrøret. Vil ikke dekke det helt da det nok er greit å ha tilgang til rørene.Rive kjølehjørne - IMG_20161029_094034.jpg - oles