3 335    9    1  

Vaskemaskin i IKEA-kjøkken - i det hele tatt mulig?

 295     0

IKEA har ikke integrerte vaskemaskiner eller skap til vaskemaskin, men vi MÅ ha vaskemaskin på kjøkkenet. Akkurat nå har vi et hull under benken hvor vi kan sette inn en vaskemaskin, men vi vil helst ha denne inne i et skap slik at det ikke blir så rotete. IKEA-skrogene fungerer dog ikke uten platen i bunn, så vi må helle nøye oss med å kjøpe sideveggene til et slikt skap, og skru dette sammen med skapveggene på hver side, og droppe inventar. Men døra må fortsatt passe, og her kan man velge mellom 60 og 80 cm dør. En 60-dør vil kun tillatte 60 centimeter til vaskemaskinen. En 80-dør fungerer jo ikke. Når jeg scroller nettbutikkene, ser det ut som om de fleste er vaskemaskiner 60 centimeter eller kanskje noen millimeter under. Likevel ser jeg kjøkken hvor man kan åpne et kjøkkenskap og der er en vaskemaskin. Hvordan går dette til? Noen som vet? 

TSt
   #1
 11 894     0
Enten har en skapdører med andre typer hengsel eller et dypere skap slik at en kan to lister på forsiden som hengslene festet til. Festes etter at maskinen er satt på plass. Tredje alternativet er at en har litt bredere skapdører til dette formålet slik at en kan sette av litt mere enn 60 cm til dette.
  (trådstarter)
   #2
 295     0
Jeg er ikke helt sikker på om jeg forsto deg: det er ikke dybden som er problemet (har 70 cm dyp benkeplate) men bredden. Dørene finnes jo bare i 60 centimeter: men man må jo ha litt plass på hver side av vaskemaskinen?
  (trådstarter)
   #4
 295     0
Vaskemaskinen rister jo, og siden denne kommer til å stå klin inntil skrogene er jeg litt bekymret for dette? Skrogene står ikke festet i veggen på grunn av den dype benkeplaten, og er kun festet i benkeplaten. Jeg ønsker ikke å rive hele kjøkkenet fra hverandre, eller lage særlig bevegelse i det hele tatt (underlimt kum, massiv heltreplate jeg ikke ønsker sprekker i) så tenkte noen centimeter klaring var essensielt?
TSt
   #5
 11 894     1
Sett den på slike gummiføtter som en får i butikken og vatre opp beina godt så får du se hvordan det går. Min står helt i ro da, pr i dag har jeg ikke plate over og alt jeg evt legger oppå ligger i ro.  Med den ekstra dybden du har så klarer du å feste dørene på siden i en list slik jeg skrev men forsøk først bare med maskinen. 
   #7
 1 695     Trondheim     0
Likevel ser jeg kjøkken hvor man kan åpne et kjøkkenskap og der er en vaskemaskin.


Hvor ser du disse kjøkkene?
Har du noen eksempler som vi også kan se?

De jeg finner har løst det tilsvarende som med innebygde oppvaskmaskiner - altså at fronten er en del av døra til vaskemaskinen.
Siste redigering: 3. oktober 2018 19:34:27 av tek73
Signatur

   #8
 5 111     Sørnorge     0
Har sett en leilighet hvor vaskemaskin ble puttet i kjøkkeninnredning. Kjøkkenet ble pusset opp i 2015. Usikker på om det var ikea-kjøkken. Det ble montert av byggmesters ansatte som også sto for oppussingen av resten av leiligheten. Jeg innbiller meg at det ble brukt vanlige skapsider, og at skapfronten var en 80-front som ble tilpasset til "60+litt" på stedet. Velger man glatte fronter er det relativt enkelt å tilpasse den til ønsket bredde.
   #9
 22 649     Akershus     0
Skummelt med vaskemaskin i rom uten sluk. Pass på å montere vannnstoppløsning.
Et alternativ mhp dører kan kanskje være å bruke 30+30 eller 40+40 i stedet? Da kan en lettere få plass til hengsler.
Signatur