6,476    6    0  

Bytte benkeplate

 60     Norge     0
Hei, har aldri vært borti kobling av rør, men skal nå bytte benkeplate og må i den forbindelse demontere/montere vasken. Kunne selvsagt ringt rørlegger, men tror vel dette er såpass greit at jeg kan få gjort det selv. Er det kun å stenge hovedkrana, og skru av koblingene for så å skru dem på igjen når benkeplaten er på plass? (2 koblinger+en til oppvaskmaskinen, som vist på bildet)
Bytte benkeplate - image.jpg - dexzter

   #1
 3,412     Akershus     0
Vær obs på at det er forbasket lett å dumme seg skikkelig ut med kobberrør;  Det er lett å sette i gang med skiftenøkkelen, og plutselig har man dratt av et rør.  Når man skrur på noe som er i nærheten av kobberrør, så må man ofte bruke to nøkler, en av dem som mothold.

Husk gjengetape. 

Jeg var på ditt nivå en gang, og satte modig i gang.  Det har gått bra de gangene jeg har prøvd.  Det kobberrøret jeg dro av ved en anledning skulle uansett fjernes i løpet av kort tid :-)

Det er ikke pinlig å be om hjelp fra proff hvis man roter seg bort. 
Signatur
   #2
 24,675     Akershus     0
Mange synes hamp er bedre enn tape.

På de der bruker du en fastnøkkel og holder midtstykket rolig og skrur av de blanke hylsene. Trenger ikke hverken tape eller hamp på disse når du skrur sammen igjen.

Den siste ser jeg ikke skikkelig.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 60     Norge     0
Takk for svar! Har lagt ved et par bilder til dersom det skulle hjelpe noe Smile Ser de er litt mørke, men.
Bytte benkeplate - image.jpg - dexzter
Bytte benkeplate - image.jpg - dexzter
   #4
 110     Bergen     0
Den til oppvaskmaskinen ligner på min.. og isåfall er det en pakning inni der. Så isåfall slipper du å styre med hamp eller gjengetape. Du ser uansett om det er noe tape/hamp der når du skrur av.

Jeg gjorde det der helt uten erfaring, og det gikk kjempefint. Bare husk å ha en bøtte under når du skrur av; det vil alltid ligge litt vann igjen i rørene.

Og når du skrur på igjen, få noen til å skru på vannet for deg mens du ligger under og kikker. Fort gjort å bomme litt på gjengene eller liknende, og da er det kjedelig å måtte løpe frem og tilbake til hovedkranen mens vannet pipler ut Smile
   #5
 24,675     Akershus     0
Bomme på gjengene er dødssynd, da risiker du å måtte bytte alt som er ødelagt.

Et lite triks om en er alene: Åpne krana på fullt, åpne litt på hovedkran, gå tilbake og steng kran ved nyskrudd kobling for trykktest. Spruter det, så åpne krana mens en finner verktøy og trekker til litt mer. ....
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 60     Norge     0
Takk for tips. Jeg fikk demontert og monter på vasken igjen i går. Men da jeg skulle skru koblingene på igjen, stod spruten rett ut toppen av den ene koblingen. Jeg dro til det jeg mente var forsvarlig, men sprutet allikevel. Etter å ha demontert igjen, og skrudd til, lakk det plutselig ikke lenger. Hva kan grunnen til dette være, jeg dro ikke noe hardere til andre gangen. Kan det være pakningen som har lagt seg annerledes? Det jeg er mest interessert i, er egentlig om dette er grunn til bekymring? Det lekker ikke noe nå, men har litt angst for om det plutselig skulle lekke vann siden jeg ikke forstod grunnen til at det sprutet første gangen og gikk greit andre gangen, da jeg gjorde nøyaktig det samme...