111    0    0  

Balansert ventilasjon og kjøkkenventilator

 1     0
Vi bygger hus og skal ha balansert ventilasjon. I den forbindelse lurer jeg på hvilke løsninger som finnes mtp ventilator på kjøkken. Kjøkkenviften skal ikke være koblet til ventilasjonsanlegget. Platetoppen er plassert på kjøkkenøy, mens stekeovn er plassert i en annen del av kjøkkenet noen meter unna. Hadde i utgangspunktet sett for meg en ventilator integrert i taket over kjøkkenøya, men er usikker da disse ofte har (og bør vel også ha) høy kapasitet. I utgangspunktet passer det godt på vårt kjøkken så jeg hadde ikke vært i tvil om det ikke var for at vi med balansert ventilasjon har vi har en begrensning i kapasiteten på kjøkkenventilator på bare 200 m3/t (!). Hvor viktig er det å følge disse begrensningene? Må vi isåfall lufte hver gang vi lager mat? Synes dette høres så paradoksalt ut..

Har sett på alternativer integrert i benk og i platetopp, ser at disse har noe lavere kapasitet, dog noe høyere enn 200.. Noen som har erfaring med slike? Disse vil vel kanskje ikke være så effektive ved bruk av stekeovnen som er plassert et stykke unna... ?