13,961    3    7  

Bytte ut elendig Futurum ventilator

GR
 794     Rogaland     6
Har en innbygd Futurum ventilator som er latterlig dårlig. Bråker fælt, og skjer lite. Den har et slags skovlhjul, og blåser nesten mer damp/os UT i rommet i stedet for å suge den ut. Det er kun en liten meter til utblås på yttervegg.

Finnes det noen smarte trekk en kan gjøre her for å både få bedre effekt og mindre støy? Finnes det kjøkkenventilator som er til å sette på yttervegg/i kanal ved ventil?

Hvor finner jeg evt. andre innbyggingsløsninger som kan erstatte den vi ha? Elkjøp osv. har jeg bare funnet "frittstående" hos.

   #1
 5,337     Tromsø     0
Du finner da både frittstående ventilatorer ("hetter" med "skorstein") og ventilatorer som i sin helhet (unntatt slangen til ventil i yttervegg) monteres under overskap, og de slanke med eller uten uttrekk som dels ligger under overskap og dels er inni overskapet (en kasse med motor) her: http://www.elkjop.no/catalog/hvitevarer/no_ventilator/ventilator.

Dersom Futurumen din er av typen med motorkasse inni overskapet og slank uttrekkbar del under skapet, kan du gi et tips om hvordan man åpner den for å reingjøre/bytte/sette i filter? Vi har en der det ser ut som som forrige eier har fjernet filteret, og noen ganger drypper den fett på komfyren, men vi finner ikke ut hvordan den kan åpnes uten å bruke vold...
Signatur
GR
  (trådstarter)
   #2
 794     Rogaland     0
Vår har ikke uttrekksdel, og er helt felt inn i skap. Enkel å åpne, bare et par klips, så det er sikkert ikke likt på deres. Du finner ikke manual på nett da?

Så gjennom lista hos elkjøp en gang til nå, og fant én eneste som kan se ut som samme konsept som vi har, og det er denne: http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/ventilator/DK410E/gorenje-ventilator-dk410e

Så da kan en jo evt bestille en slik, men ser den er helt oppe i 58dB, så aller helst ville jeg hatt en stillere løsning. Må vel finnes vifter som kan stå i andre enden?

Sånn det er nå er ventilatoren så dårlig og støyer så mye at den nesten aldri blir brukt.
   #3
 877     Østfold     1
Har du sjekket om det er en type "klappventil" på toppen av ventilatoren, og om denne virker?
Den er evt montert inne i avtrekksrøret/ slangen.
Signatur