17,265    9    3  

Kjøkken med ventilator i tak

 121     1
Hei!

Har pusset opp kjøkkenet. Skal til og kjøpe ventilator men er egentlig på utkikk etter en innfelt løsning i taket! Ser at disse er ganske dyre og tenker ut en alternativ løsning.

Hvordan ville en 1000 m3/s takvifte med lydfelle + fettfilter og kun en 110mm/160 lufteventil i tak suge ut matosen fra kjøkkenet hvis jeg plasserer lufteventilen i taket 1.45m fra 90cm platetoppen bli? Er dette en god løsning?


   #3
 153     Vestlandet     0
Jeg kjøpte denne:
http://www.rorosmetall.no/vmchk/fritthengende-hetter/bistro/flypage.tpl.html
her:
http://www.bestbuy.no/search.asp?mscssid=&txt_search=bistro&btn_search=+S%F8k

1500 m3/t.  Virker veldig bra, men jeg har et ganske stort areal slik at jeg merker det vel ikke så mye om vifta ikke tar 100%.  Jeg bygde en ramme ned over platetopp (og resten av øyja) ca. 15 cm og installerte i den boxen ventilatoren og en del spotter.
S
   #6
 78     0
Flott kjøkken!

Sikkert det teiteste spørsmål i hele verden, men hvor er motoren til vifta. Den store boksen:P Jeg er helt blank på slikt.

Lurer også på om man finner ut før man begynne å bygge at man ønsker å ha en slik ventilator om man kan ha den helt innfelt i taket? Hvor høyt fra koketoppen kan denne som dere har henge? Vi skal ha 3 meter under taket...
   #7
 153     Vestlandet     2
Absulutt ikke et dumt spørsmål!  Motoren til vifta kan kobles hvor som helst inn på kanalen på veien ut.  Jeg har kaltloft over kjøkkenet mitt, slik at motoren står der (ca 40 cm ovenfor ventilatoren).

Ventilatoren kunne like godt ha fluktet ved taket (vært helt innfelt i taket).  Det er den egentlig hos meg, men jeg valgte å bygge litt ned hele taket over øyja.  Den nedfellingen av taket jeg har er egentlig helt unødvending.

Om ventilatoren klarer å trekke godt nok når takhøyde er 3 meter vet jeg ikke.  Det må du nok få svar på fra produsent (Røros metall i mitt tilfelle).  Jeg har jo bare standard lufthøyde, men har iallfall ingen problemer med avtrekket.

   #9
 153     Vestlandet     0
Jo takk :)  og utsikten når man står og lager mat er ikke akkurat dårlig Wink