10,986    8    0  

Kondens i rør fra kjøkkenventilator

 503     Vestfold     0
Har tidligere hatt problemer med kondens dryppende ned i ventilatoren / kjøkkenet fra rør på kaldloft.
For to år siden isolerte vi røret med 100mm isolasjon, hønsenetting og vindsperre på utsiden. Det hjalp nesten 100%. Røret er ca. 3 m langt og går nesten lodrett opp. Ved overgang ventilator/rør er det tilbakefallsventil som fungerer fint (dvs vi hører tydelig når den åpner / lukker).

Nå har problemet kommet tilbake, og det mye tidligere (dvs ved varmere vær) enn før. I sommer fikk vi lagt om taket, med bl.a. ny "luftehatt" over ventilatorrøret. Jeg mistenker at "noe" kan ha skjedd her men vet ikke hva.

Er det mulig å montere en tilbakefallsventil på toppen av røret slik at kald luft ikke faller ned i røret? Muligens dette vil være en kort glede da røret (uansett isolering) vil bli avkjølet av luften på kaldloftet uansett.

Ellers tenkte jeg på å legge inn et kort varmekabel i røret, av samme type som til nedløpsrør f.eks. (fra bunnen av da jeg ikke har strøm på kaldloftet) men vil dette være mulig / tilstrekkelig sikkkert?

Håper virkelig på at noen har GODE forslag her - for man blir litt "gal" av å høre "drypp drypp" på kjøkkenet Wink

nik
   #1
 633     0
Er røret isolert helt opp til takhatten? Kan det være i takhatten kondenseringen skjer? Altså mellom undertaket og luftespalten i takhatt?
HSt
   #2
 36,582     Lillestrøm kommune     0
støtter siste post, men det kan ogå være inne i selve hatten (røret stikker vel opp gjennom undertaket inn i pipehatten, røret bør være isolert helt opp). Glem i allefall varmekabelen.
  (trådstarter)
   #3
 503     Vestfold     0
Ja, røret er isolert helt fra gulv til underkant rupanel (undertak). Alle samlinger/ overganger er tettet med tape. Kan en slik kondensering (ca. et "drypp" i minuttet) virkelig komme fra selve takhatten? Jeg tenker -det er jo et relativt lite areal å kondensere på...
Videre lurer jeg på om kondenseringen ikke burde stoppe når det (som i natt...) er ca. 3-4 minus, dersom kondenseringen skjer så langt "ute" som takhatten?
HSt
   #4
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvor høy er pipehatten ? Har luften fått vanskeligere vei ut av den nye pipehatten enn den gamle ?  Det gjelder å få luften ut av luftepipen før den avkjøles. Det kan kondenser lenge før 0 grader.
  (trådstarter)
   #5
 503     Vestfold     0
Har tenkt litt mer over sakene og lurer på om det kunne være mulig (anbefalelsesverdig...) å "fange" vannet ved å lage en slags "vannlås" av den fleksible slangen mellom stålrør og ventilator? Altså lage en sløyfe på slangen der vannet ville bli fanget på bunnen?
Eller vil vannet råtne eller ødelegge annet på litt lengre sikt - eller vil ventilatoren kunne "blåse" ut kondensvannet i vannlåsen?

Hmmm lurer på om dette var så genial en ide?? Wink
  (trådstarter)
   #6
 503     Vestfold     0
Hst: Pipehatten er like høy som den gamle og ifølge blikkenslageren er konstruksjonen helt identisk med den gamle slik at luften burde være like enkel å få ut. Men om det stemmer har ikke jeg sjekket...
HSt
   #7
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvis det er en normal "høy" firkantet pipehatt der røret kommer opp inn denne så burde det vært en isolert kasse rundt røret, vi tettet undertaket mot denne kassen.  Du kunne evt. prøve å isolere bare rørstussen hvis denne er fri inne i luftepipen.  Hvis du har takstein e.l. på taket kan også taketflaten lufte seg via luftehetten hvis denne er åpen, dette kan endre trykkforhold og redusere sug.  Poenget må være å få luften til å ha god nok fart til så du får den helt ut før den blir for kald.  Vannlås prinsippet ditt vil fange opp vann, men usikker på om det er så veldig lurt.

   #8
 6,009     Finnmark     0

Har tidligere hatt problemer med kondens dryppende ned i ventilatoren / kjøkkenet fra rør på kaldloft.
Ved overgang ventilator/rør er dettilbakefallsventil som fungerer fint (dvs vi hører tydelig når den åpner / lukker).

Kan det være den som er skaper dette problemet?

......vi har "stormventilen" helt ute(men det er vegg)
Signatur