1 481    23    3  

Ny kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!)

 12     0
Hei, 

Jeg ønsker å pusse opp kjøkkenet med en mer moderne vifte, og har fått denne meldingen fra styret. Jeg kan se vi har Franke som har blitt levert som standard hos oss idag. Jeg legger ved noen bilder om hvordan det ser ut. Hvilke type vifter kan jeg velge mellom? Noen som har tips. Håper det ikke bare er det "kjedeligste". 

Kan jeg kjøpe en vifte som dette: (Uten motor som kobles opp dette systemet) https://www.whiteaway.no/hvitevarer/kjokkenventilator/sentral-kjokkenventilator/product/silverline-sl-3423-cv-60cm/
MELDING FRA STYRE ANG. KJØKKENVIFTE: 
"Byggene og seksjonene våre er installert med mekanisk avtrekk fra både kjøkken og bad, og hver seksjon har en egen og separat luftekanal som er koblet til en egen vifte på taket. All ventilasjon styres fra avtrekket på kjøkkenet, og avtrekket kan/må 
ikke skrus av (noe som ikke er mulig på de originalt installerte avtrekkene). seksjonen mekanisk avtrekk og vifte på taket – og med funksjoner som styres fra kjøkkenviften. Det er derfor helt nødvendig at manfinner tilsvarende produkt med samme funksjon dersom du vurderer å bytte kjøkkenvifte/ventilator. Man kan altså ikke installere en ”standard vifte” som har viften (motor) lokalt plassert i ventilatNy kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!) - IMG_1451.PNG - Smasen91Ny kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!) - IMG_1452.PNG - Smasen91Ny kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!) - IMG_1453.PNG - Smasen91oren på kjøkkenet – noe som vil skape store problemer" 
Ny kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!) - IMG_1451.PNG - Smasen91
Ny kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!) - IMG_1452.PNG - Smasen91

TSt
   #1
 6 160     0
Er redd det blir mye dårligere når en ikke har horisontalt filter. I allefall klager den som har valgt liknende vifte med direkte utsug med vanlig vifte om at det er alt for dårlig.
  (trådstarter)
   #2
 12     0
Hei,

Takk for svar.

Hmm. Ok, så det du sier er at man KAN få en slik vifte, men du vet ikke om den vil fungere like bra?
Jeg forstår det slik at i beskjed fra styret at det kun er et fåtall type vifter man kan ha her med dette systemet?
   #3
 18 722     Akershus     0
Skal tro hva som er inni den kassa som tar en hel hylle i overskkapet? Plass til vifte som ikke er der?

Du har et system med et snev av volumhette. Det du foreslår er en hette som baserer seg kun på avsug. Det kan hende at takvifta suger for dårlig.

Om du bytter til noe nytt, så ser det for meg ut til at hastigheten styres av brytere på hetta. Muligens er det en transformator inne i skapet og en velger tapping med bryterne.

En mulighet er å fjerne all styring fra dagens hette og gjenbruke dette, da med en utfordring mhp plassering av trafo og gamle knapper.

En annen mulighet er en ny hette med samme styresystem, da må en vite hva styresystemet gjør, dvs skjema fra Franke og fra ny. Om en her kan bruke en moderne «motordimmer  er uklart.

Styret burde ha fremskaffet nøyaktig spec på hva som kan tilkobles, ev produktnavn på alternativer.

Litt annen sak, når ble takvifta og kanalene inspisert for fett og støv? Over tid vil en radialvifte gro igjen til en roterende trommel. 

Signatur
  (trådstarter)
   #4
 12     0
Hei Kjell,
Tusen takk for godt svar.
Jeg er ikke så teknisk av meg så henger ikke helt med på alt du skriver.
Men jeg har dette bilde som forteller litt mer om hva som befinner seg inne i skapet?

Det jeg ønsker svar på er jo om:
1) Trenger jeg noen til å komme å se på dette for å faktisk kunne gi meg et svar
2) Er det som du sier, at dette er noe styret burde ha kontroll på i forhold til leverandør og hva vi kan ha
3) Link til sted hvor jeg kan bestille/kjøpe en vifte som vil passe her Smile  • Ny kjøkkenvifte med sentralventilasjon - Hvilken? (hjelp!) - InkedIMG_1449_LI.jpg - Smasen91Men har et bilde her som forteller litt mer hva som er inne i skapet tror jeg.


   #5
 18 722     Akershus     0
Ser ut til å være denne? https://roroshetta.no/wp-content/uploads/2017/07/FSS_251-10b_Roros.pdf

Den er enklere enn jeg trodde. Det er ingen hastighetsjustering og ingen elektrisk kobling til takvifta. Vifta går på fast turtall hele døgnet. Du regulerer luftmengden ved å åpne/lukke et spjell i hetta. Eneste elektriske del er lyset.

Under disse forutsetningene kan du bruke hva som helst uten å ødelegge for naboene. Dersom suget er svakt, bør du velge en volumhette. Dvs en «kasse uten bunn over komfyren. Ideen er da at når du tar av et lokk, så velter dampen opp i volumet i kassa. Deretter trekkes dampen langsom ut. Dersom en har avtrekk som en flat vegg, må suget være stort nok til at en får tak i dampen før den har reist forbi.
Signatur
   #6
 456     Landsdekkende     0
Hei Smasen91.

Har du en vifte som sitter inne i skapet?
Eller har du en vifte som deles med flere boenheter, altså et felles anlegg?

Signatur
   #7
 18 722     Akershus     0
Fra første post:
«MELDING FRA STYRE ANG. KJØKKENVIFTE:

"Byggene og seksjonene våre er installert med mekanisk avtrekk fra både kjøkken og bad, og hver seksjon har en egen og separat luftekanal som er koblet til en egen vifte på taket.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 12     0
Takk Kjell.
Men jeg kan vel likevel ikke velge en vifte fra Ikea? Disse har vel egen motor som jeg har forstått?
   #9
 18 722     Akershus     0
Mente passiv hette uten motor. Ev kan en montere ut vifte i en eksisterende, men usikker på virkningsgraden.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 12     0
Ja,
Har du noen link eller tips til hvor jeg kan finne slike vifter uten motor som vil passe til systemet mitt? Smile