291    4    0  

Arbeidstid

 3     Oslo     0
Hei, jeg isolerer huset og har leid inn et firma som gjør jobben (jeg har revet). Mitt inntrykk er at de jobber utrolig treigt, og de ligger godt etter estimatet/tilbudet til tross for at jobben ble mindre enn antatt (fuger elementskjøter og legger vindsperre på eksisterende plater istedenfor å bytte plater som gitt tilbud på).
Mange endringsmeldinger har det også blitt, og disse er pr nå over 140' mens hovedjobben har passert 660' (est 640') og det gjenstår sikkert 150' å fakturere (2uker) fordelt på endringer og hovedjobb.

Det jeg har lagt merke til er at de kommer sharp kl 7 på morgenen og drar senest 17 (ofte tidligere). De starter dagen med å gå i pauserommet, ta en røyk og slå på arb. lyset ute. Først 730 begynner de kanskje å "bevege" seg der ute. På slutten av dagen når jeg har kommet hjem pakker de ned ca 20-30min før og holder seg i garasjen før de senere drar. Skjønner at det er tungt arbeid med lange dager ute og skjønner at de trenger pauser. Men jeg blir rimelig gretten når jeg ser at de starter og slutter dagene med pauser -det synes jeg er urimelig.

På timelistene står det 10t for hver av de dagene de er der 7-17, og 9,5t når de går 1630. På spørsmål til sjefen om jeg faktureres for lunsjene (iflg kontrakt skal jeg ikke det) svarer de at snekkerene sier at de ofte ikke tar lunsj... (sure!)

Spørsmålet er hva gjør jeg med dette? Føler meg "#&¤-kjørt" men er redd for at hvis jeg svarer at jeg ut fra hva jeg har sett så "tror jeg ikke noe på at de jobber 10t daglig uten å ta lunsjpause" så blir det bare bråk med dem. Ikke noe jeg ønsker i sluttspurten. Burde jeg heller vente til de er ferdige? La det gå og heller legge igjen en dønn ærlig review på google?

Jeg er klar over at lunsj er pålagt. Arb.tidsregulering (max overtid) følges heller ikke av firmaet (lange dager gjør dem vel ikke særlig effektive?), men samtidig så betaler jeg ikke for overtid.


Siste redigering: 8. desember 2020 11:39:46 av Olafa

TSt
   #1
 13 183     0
Det bruker å være betalt lunsj hvis en ikke har noe "lunsj sted" hvor de kan ha fri. Er det brakke, oppholdsrom e.l. for arbeiderne ? Men hvordan kan det bli så mange endringsmeldinger med time tillegg når oppgaven i utgangspunktet har blitt mye mindre ? Har en begynt å godkjenne noe en ikke skulle ? Men er det ikke fast pris i utgangpuktet men basert på timer så skulle det jo heller ikke være behov for endringsmeldinger så forstår ikke helt dette.
  (trådstarter)
   #2
 3     Oslo     0
Det bruker å være betalt lunsj hvis en ikke har noe "lunsj sted" hvor de kan ha fri. Er det brakke, oppholdsrom e.l. for arbeiderne ? Men hvordan kan det bli så mange endringsmeldinger med time tillegg når oppgaven i utgangspunktet har blitt mye mindre ? Har en begynt å godkjenne noe en ikke skulle ? Men er det ikke fast pris i utgangpuktet men basert på timer så skulle det jo heller ikke være behov for endringsmeldinger så forstår ikke helt dette.

Hei, arbeiderene har fått garasjen som arbeidsbrakke og det står varme på der. Dette ble godkjent av firmaet i oppstarten.
Hovedjobben er å fikse isolasjonen, ny vindkledning, bord-kledning og takrenner. Jobben ble mindre fordi "vindkledniingen" ble beholdt men isteden ble "vindduk" lagt over. Fikk pristilbud på jobben som utføres på timer. Avvik kan ikke være mer enn 15% på denne iflg std. kontrakt. Derfor endringsmeldinger.

Endringsmeldinger: Så viste det seg at lekkasje fra flere takrenner har medført råte i takbord på div nærliggende utstikk. Veranda bygget av ubehandlet tre som var råtten der kledningen var lagt på. Måtte rives. Tak over karnapp hvor beslaget var spikret gjennom og måtte rives/bygges på nytt. Alt dette er endringsmeldinger som blir fakturert for seg.

De påstår ikke at de fakturerer lunsj fordi de ikke har et lunsj-sted men fordi de ikke tar lunsj...på de 10t de "er der" (skriver med vilje ikke "jobber").

Vet ikke om det var noe oppklarende?
TSt
   #3
 13 183     0
Men endringsmelding burde gått begge veier, hvis arbeidet er mye enklere burde det slått ut på prisen. Men hvis alle endringer er på endringsmelding får en argumentere for at det da ikke er noe rom for 15% tillegg.

Hadde en stor jobb i fjor, der kom entreprenør og fortalte at det ikke hadde gått med så mye materialer som de hadde beregnet så derfor skulle de ha litt over 200 tusen mindre enn i tilbudet. Men har hadde de også fått noe ekstra arbeid så totalen ble omtrent den samme. (I 4 mill klassen)
  (trådstarter)
   #4
 3     Oslo     0
Ja jeg er enig i det -har ikke tenkt på det på den måten men har kommentert til entreprenør at jeg mener at det er mindre jobb enn i tilbudet og det heller ikke burde være noen overraskelser. Skal sjekke om det er noen på "byggvarehuset" som kan si noe om hvor stor besparelsen er på å legge duk på eksisterende plater vs rive og legge nye plater (og tape). Bare på den måten kan jeg få et troverdig estimat (entreprenør kommer sikkert til å si at det ikke er forskjell).

Tror det er vanlig å legge inn 15% slingring for feilestimat uansett? Men ja, når endringene kommer utenom så burde det egentlig være plankekjøring å legge duk, lekter og panel...

Sjelden at jobben går lavere enn estimert. Opplevde det første gang på bilverksted for et par måneder siden og fikk litt sjokk Grin