342    10    7  

Kontraktvegring

 25     0
Lurer på hvorforså mange håndverkere ikke vil gi en pris på jobber. Å oppgi timepris virker greit men å få en total pris på en jobb ervanskelig. Man får ofte mange forklaringer på at dette ikke er lurt, dette pleier de ikke, dette er de ikke så flinke med. De jobber gjerne men med papirarbeid begrenset til fakturaskriving. Som forbruker er dette frustrerende, jeg il jo vite hva jeg skal betale til slutt, ofte greit å vite at man har penger nok. 

   #1
 1 177     Rogaland     0
Fordi da kan de ikke overfakturere deg.

Jeg fikk et overslag på å felle 3 stk trær, 7500,-
Faktura på 17000,-

De fleste oppgir også uten MVA. - (fordi dette skal jo staten ha og ikke dem).
Signatur
   #2
 23 626     Akershus     0
men pris til privat kjøper skal vel oppgis inklusive MVA, private kan ikke videreføre MVA til neste ledd som proffene.
Signatur
   #4
 3 439     Sørlandet     5
Kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen. Driver hverken å overfakturerer eller gir priser uten mva.

Vil helst ikke gi fastpris på jobber som er vanskelige å estimere. Dersom det skal gjøres faller risikoen på firmaet og prisen blir derfor høy. Dette har kundene forståelse for og velger heller timepris. Om de allikevel ønsker forutsigbarheten med fastpris så får de det. Men går jo ikke tilbake på prisen i etterkant. 

At firmaet sitter igjen med høy betaling time for time sett med etterpåklokskapens øyne er det ikke alltid kunde forstår.

Dialog er nøkkelen på småjobber.

Vil legge til at skal man prise for alle som er på tidenes ringerunde så jobber man mye gratis.
jaf
   #5
 6 047     tromsø     0
Skal en for eksempel rive ned en vegg og etterisolere ! Fastpris er vanskelig, en vet jo ikke hva som er inne i veggen. Råte eller dårlige løsninger. Mange har nok jobbet mye gratis etter fastpris. Så blir det skeptisk.
Dialog er løsningen og for eksempel rive selv og kjøre bort selv.
Tror en kan få for eksempel 1250 kroner per m2 som fastpris. Her fester mange bare nye lekter utenpå gammel kledning og kler opp på ny. Ser veldig bra ut. Men er sikkert iskald om vinteren. 2 lag kledning og 2 lufte spalter.
   #6
 1 177     Rogaland     0
Er fullt mulig å gi overslag med forbehold.

Jeg skulle ha 2stk til å grave en grøft, det er utrolig steinete. Treffer stein ved første gravetak. Men jeg ville ha fastpris, de sa det var umulig pga om de treffer en stor stein så jobber de gratis. (forståelig). Så da sa jeg at skjer det. så går klokken over til timebetalt. Det var de enige i.

Tidligere het det vel overslag. mao en estimering hva kunden skal betale totalt, om alt går etter planen.
Signatur
   #7
 1 177     Rogaland     0
Det viktigste er uansett få alt skriftlig, og spørr om du lurer på noe.

Trefellerne hos meg antok jeg visste at det var 2 jobber plutselig når de sa prisen, da skulle jeg liksom vite at dette var ganger 2.

Jeg tapte forøvrig hos forbrukertvist utvalget også, pga jeg hadde ikke det meste skriftlig...

Kontraktvegring - anbud4.jpg - Frustrertforbruker
Signatur

   #8
 3 439     Sørlandet     0
Og gir man overslag og det ikke går som det skal så har man en misfornøyd kunde uansett. Og da går det jo gjerne tio forbrukerrådet og det som verre er.

Gir estimater og budsjettpriser hele tiden men det er til proffkunder. Privatkunder får kun estimat når jeg er sikker i min sak og da gir jeg gjerne litt høyere estimat så de er superfornøyde i andre enden:p
   #9
 3 439     Sørlandet     0
Forresten helt ryddig og si en pris og si ifra om at mva tilkommer.

Gjør jeg ofte både muntlig og skriftlig. Så lenge det er spesifisert at mva kommer i tilegg har firma sitt på det tørre.

Det er kun firma til firma man kan gi pris uten mva. Har godt på blemma med å glemme å skriva at mva er tilegg 1 gang til kunde. Han fikk på en måte 25% rabatt.
   #10
 133     2
Jeg bestiller ofte arbeid selv på timer, da jeg føler jeg kommer bedre ut av dette, og ber om et prisoverslag. Ved pristilbud vil det bli lagt til en del "risiko" tillegg som du slipper når det betales per time. For at dette skal fungere i begge tilfeller uten overraskelser, er det viktig å bruke tid på å beskrive jobben bra og gjerne tenke ut på forhånd eventuelle forbehold om overraskelser som kan dukke opp. Jeg kjenner meg ikke igjen i overfakturering. Når dette er sagt velger jeg ikke nødvendigvis laveste anbud; Føler du noe skurrer på befaring så ikke velg den entreprenøren. Sjekk med venner og bekjente, spør om anbefalte firma hos feks. utsalg av byggematerialer, spør gjerne også andre entreprenører du har inne om de kan anbefale noen.

Så er det skinnsykt viktig at du følger med progresjon og spør hvis du er usikker på noe slik at forventningene dine møtes/diskuteres. Ved endringer; Spør om ca. kostnad og få dette skriftlig på e-post, eventuelt send oppdaterings e-post selv med hva som ble avtalt muntlig.

Ikke glem at ting tar tid, og de som jobber skal ha samme timebetaling som du selv kanskje fakturerer. Hvis du skal spare, er det lettere å gjøre dette i planlegging, forarbeid, og etterarbeid selv (eks. at du tar hånd om avfall selv), slik at arbeidet for utførende blir mer effektivt.

Nå er jeg i bransjen selv som prosjekterende, men mener dette er noe de fleste kan gjøre uansett, spesielt med forumet her tilgjengelig Smile