110    4    0  

Oppgradering av vei

 45     0
Vi har en eiendom hvor vi har vei over nabo A sin tomt og så en ny vei over nabo B sin tomt.
Denne veiretten er tinglyst.

Vi og nabo A ønsker å få utbedret veien som går over tomta til nabo B, ønsker å bla masseutskifte veien, legge asfalt og ordne med litt kantstein og utfylling så det blir seende noe bedre ut enn i dag. Nabo B kommer aldri til å benytte seg av denne veien.

Burde vi fått laget en avtale med nabo B rundt dette? (Siden det er deres eiendom) Tenker at man vet jo aldri hva som skjer om noen år, men hva hvis nabo B selger og satan selv flytter inn for å gjøre livet vanskelig.

I dag er jo stemningen helt på topp mellom alle tre, leser jo alltid om skrekkeksempler.

Men igjen så er vel veiloven §54 relativ grei og da trenger man kanskje ingen egen avtale?

TSt
   #1
 13 202     0
Hvis veiretten er tinglyst også over B sin tomt så skal det egentlig være OK. Men jo mere detaljert en slik tinglysning er jo bedre er det. F.eks. veibredde. jeg skaffet tilnglysning fra riksarkivet der jeg bodde før for å se hva som sto. Her var vi to hus som hadde felles vei over B sin tomt. Med den tinglysningen som var kunne likegodt arealet har tilhørt oss. Men får en utfylling inn på B sin tomt må en ha avtale om dette selvfølgelig men har dere fått standard hevet veien så mye så skulle det jo ikke være noe problem i fremtiden.
  (trådstarter)
   #2
 45     0
Skal se hva som står i de eksisterende tinglysningene og se, takk for innspill Smile
   #3
 5 568     0
Sammen er dere et veilag, og har både rett og plikt til vedlikehold. Forstår deg slik at det kun er du og A som skal ta dette løftet, og at B kun eier tomten. Men det kan tenkes at utbedring påfører nabo B utgifter. Slikt er fornuftig å ha avtaler om, mener jeg.

Dette med veibredde er det sikkert like greit å ikke spesifisere. Men det bør være spesifisert hvilken type vei det er rett til å anlegge, og evt hvor denne skal gå. Da kan bredde justeres til det som er tidsriktig. En kjørevei i 2020 er bredere enn en kjørevei var i 1920.

Viktigst av alt er dialogen, som det høres ut som dere har.
TSt
   #4
 13 202     0
Vi fant vei bredde x meter i tinglysning. Dette var jo som om vi eide denne stripen ut til veien. Da var det ikke noe problem å fylle opp mere oppe ved hovedveien slik at vi ikke hadde bratteste punktet der. Da lot vi fyllingen ligge på vår side og pyntet kanten så pent vi kunne.

Men er bredden som er tinglyst for liten til vei i dag så må en jo gå i dialog med B om en kan få endret, hvis veine er noen km er det nok vanlig å angi klasse på veien men hvis den er 30m over naboens tomt tviler jeg på at dette er angitt. (vi hadde vei på kanten av naboens tomt)