170    4    0  

Selge uten tilstandsrapport

 31     0
Hei,

Skal selge min seksjon av en tomannsbolig.
Fått et svært godt bud av ny eier av den andre seksjonen og vurderer å selge. Han sier at en tilstandsrapport ikke er nødvendig.
Egenerklæringsskjema må uansett fylles ut. (grundig)

Lurer på hva folk mener om dette. Er det trygt?Planen var å selge med tilstandsrapport og boligselgerforsikring.

Håper på svar Smile

Per

   #1
 23 783     Akershus     0
Her er kanskje naboen i en modus der det blir aktuelt å slå sammen seksjonene? Rive vegger, bygge nytt bad osv. Mao en kjøper som ikke er ute med mm mål for å «ta deg. En har heller ikke noe skarpt tidskrav.

Hva med å ta en grundig felles befaring å notere ned alt som kan være uklart? Naboen har jo tilsvarende seksjon og har god mulighet til å sjekke litt hos seg også mhp ev felles problemer.
Selgerforsikring er jo nettopp det, men litt bortkastet om en ikke kommer i en konflikt.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 31     0
Har tenkt det samme. Gå gjennom rom for rom sammen og skriver dette ned. Avsluttet med signatur fra begge. Dette inkl egenerklæring burde vel være nok. Fort 20.000 kr spart..

Tilstandsrapport for tak, yttervegg og alt av fellesareal foreligger for øvrig fra da han kjøpte nede for under 3 uker siden.

   #3
 23 783     Akershus     0
Da synes det primært å være elektro og bad som gjenstår. Begge deler kan være gjenstand for totalrenovering okke som når en kjøper opp alle seksjonene.
Det hele er jo også litt avhengig av hvilket inntrykk en har av kjøper. 
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 31     0
Alt elektrisk er byttet ut og samsvarserklæring foreligger.
Bad ble pusset opp 2015, før jeg tok over i 2016. Her har jeg vel strengt tatt kun dokumentasjon på membran og rørlegger utført av faglært. Samt bilder av renoveringen av badet underveis.
TG1 på bad i tilstandsrapport 2016.