123    6    2  

Spørmål til overtakelse av husleiekontrakt

 2     0
For snart en måned siden sa jeg opp min husleiekontrakt i  et kollektiv. Denne sa jeg opp i August, hvor jeg skulle flytte inn i ny bolig i November. Den nåværende husleiekontrakten har 3 månenders oppsigelse, så det betyr jo at jeg skulle betale dobbelt i November. I den annledning spurte jeg utleier om det var greit å få slippe å betale, hvis jeg fant noen som kunne flytte inn i November. Under en måneds tid etter at jeg informerte om oppsigelse, fikk jeg vite at utleier hadde allerede funnet noen til å over i Desember. Dette har jo sånn sette fratatt meg muligheten til å finne noen til ta over for meg i November. Er dette noe jeg kan gjøre noe med?

   #4
 23 778     Akershus     0
Men du kan låse døra og ikke slippe noen inn frem til slutten av perioden du leier, dvs nøkkeloverlevering sist i november.
Signatur
   #5
 3 277     I huset mitt     0
Utleier har gjort det han/hun må; finne en ny leietager som flytter inn etter at forrige leier er ute.

Skulle dette gått mere smooth så burde nok trådstarter ha funnet en ny leietaker som kunne overta i oppsigelsesperioden tidligere og tilbudt om dette samtidig som oppsigelsen.
-Likevel så er det jo ikke noe krav om at utleier må gå med på en slik avtale/forslag og kan fritt finne ny leietager til etter at oppsigelsen utløper.
   #6
 246     1
Hvis man ikke skal ha overlapp på leieforhold, må man også finne en plass å lagre tingene, og bo, mellom man må ha tatt ut alt man har, vasket og fått det godkjent før 31/10 er over, og får lov til å flytte inn på ny plass 1/11.

Det er sjelden man klarer seg uten noen form for overlapp.