254    12    1  

Tillatelse

 932     Bergen     0
Når man søker en tillatelse, for eksempel påkobling til privat avløp, veirett, avstand til nabotomt, etc, er det da viktig å få underskrift av alle som står oppført som eiere i grunnboken eller holder det med en av eierne?

Ebe
   #1
 4,452     Vestlandet     0
Det viktige er at du har de private rettighetene som kreves, og kan dokumentere det om kommunen soør Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 932     Bergen     0
Spørsmålet er mer om jeg trenger konen sin underskrift som eier halvparten eller nok med mannen som jeg har kontakt med?
   #5
 24,659     Akershus     0
Solgte nylig en tomt, begges underskrift var påkrevet. Samme med nabovarsel.
Vil tro det samme gjelder servitutter som vegrett. Alle eiere må underskrive.

Med veirett kan det kanskje komme inn mer. Grunnen eies av «bonden , veilegemet eies av brukerne. Kanskje trenger en to separate avtaler?
Signatur

Ebe
   #9
 4,452     Vestlandet     0
Det skal sies at ikke alle kommuner er like nøye på dette, spesielt ved nabovarsel. Men likevel kreves det rent juridisk. Fylkesmannen opphever vedtak på bakgrunn av slike ting.

Signatur
   #10
 5,432     Akershus     0
Jeg var på en runde hos naboene for noen år tilbake, for å få underskrift for noe småarbeider som skulle utføres. Hos en av naboene traff jeg kun kona hjemme, hun bare avfeide meg med at dette ordner jeg og skrev under. Hadde liten lyst til å argumentere med at jeg helst ville ha mannens underskrift også. Nå skal jeg muligens gjennom samme, for et lite tilbygg. Vurderer sterkt å sende rekomandert, for å slippe eventuelle problemer senere, selv om det er mine nærmeste naboer. Spørsmålet da, er om det holder med å adressere til en part i huset, eller om jeg må sende et til hver av ektefellene, hvis de står oppført som deleiere, selv med samme adresse? Hvor rigid er dette systemet?