1 370    23    3  

Urimelig? faktura fra graver

 188     0
Har hatt et liten gravegjobb fra en graver som har sendt en ganske kraftig faktura. Et av punktene jeg reagerer på er at i forbindelse med at graver skulle tippe et lass på nabotomta(masse fra min tomt) og så skulle han rette det ut med en graver klarte han å kjøre beltet av gravemaskinen. Dette var en meget uerfaren graver og brukte mange timer på å få på beltet igjen. Er det jeg som kunde som skal betale for dette? Har blitt fakturert 3 timer for gravemaskin og 3 timer for traktor for dette uhellet. Dvs 6500 kr.

TDJ
   #1
 1 625     Asker      0
Er urimelig å bli fakturert for følger av feil på entreprenøren's utstyr. Dersom entreprenør varslet om potensiell risiko i forkant, f.eks. på av vanskelig terreng, så kan det være rimelig at man "deler" en kostnad. Ellers ikke.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 188     0
Ifølge graver er det helt vanlig at belte kan dette av gravemaskinen, og at det skjer ofte. Personlig har jeg ikke vært borti det før, så derfor synes jeg det virker veldig rart.
   #3
 1 785     klippdalen     0
når utstyret er klin utslitt så er det nok vanlig, men at du som kunde skal betale for at entreperenøren har utslitt utstyr er ikke rett i mine øyne.


du betaler for effektiv hjelp, ikke entreprenørens mekaniske evner på eget utstyr.


hva bransjestandard er aner jeg desverre ikke, men jeg anser det som svært urimelig
TDJ
   #4
 1 625     Asker      0
Ifølge graver er det helt vanlig at belte kan dette av gravemaskinen,  og at det skjer ofte. Personlig har jeg ikke vært borti det før, så derfor synes jeg det virker veldig rart.

Det tror jeg lite på, heller mer til at dette er en bløff. Gravemaskiner er jo i bruk over en lav sko i all byggevirksomhet. Kan umulig være slik at det er "vanlig" at maskinfører greier å kjøre av belter, tvertimot !
Har god kontakt med entreprenøren som gravde ut hytte-tomta vår, han har også gravd ut 30 andre tomter i feltet her. Aldri hørt et ord om at man burde/måtte regne med tid medgått til reparasjon av en gravemaskin...

Men, det finnes sikkert noen maskinførere blant BB medlemmer som kan fortelle om dette er "vanlig".
Signatur
   #5
 1 785     klippdalen     0
jeg var borti et par gravere her for en måneds tid siden som hadde kjørt av beltet på ei CAT 5 tonn maskin. de sa at dette ikke var vanlig kost å drive med, men når utstyret var utslitt så skjedde det desverre "ofte".
   #6
 5 579     1
Jæklig bra å tjene bedre jo dårligere utstyr ein har...ser eg har valgt feil bransje.

Standard kontrakter som Mesta bruker inneholder dette:
17. Stopptid
17.1 Det betales ikke for stopptid som skyldes Leverandør eller forhold som denne bærer ansvar for.

http://www.mesta.no/wp-content/uploads/2020/02/Standard-vilk%C3%A5r-Innleie-maskin-lastebil-m-og-u-f%C3%B8rer.pdf
   #7
 820     0
Veldig steinete bratt terreng så kan det skje, (ikke ofte tror jeg) skjedde meg og drivhjul var spill nye,

Enklere å be om forklarende faktura, du skal ikke betale for timer løpt når han er uheldig.
Signatur

   #8
 1 463     Harstad     1
Hvordan ser kontakten/avtalen mellom dere ut? Er det noe der som tilsier at du bærer risiko for entreprenørens utstyr?

Har jobbet på mange store anlegg og kan meddele at det er svært unormalt å kjøre av beltet på en gravemaskin. Unntaket er som nevnt hvis maskinen er utslitt, men vedlikehold og utskifting av utstyr skal være inkludert i entreprenørens honorarer.

Jeg ville nektet å betale for dette hvis det ikke fremgår spesifikt av kontrakten hvem som har dette ansvaret.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 188     0
Takk for alle innspill. Nå viser det seg at han som har gravd hos meg kun er 17 år og lærling, og har blitt satt til jobben så si uten tilsyn. Det er jo ikke hans feil, og han er sikkert dyktig for alderen. Firma har også fakurert full pris(1060 pr time) for denne lærlingen, så jeg tror jeg skal også kreve halv pris på timepris. Han brukte nok en god del lengre tid enn hva en rutinert graver hadde gjort. Hva mener dere andre om det? Er det innafor å kreve kun halv pris på en lærling? Fant en dom fra tingretten som fastsatt halv timepris på lærling.
HSt
   #10
 34 631     Lillestrøm kommune     0
Hvor mye masser er flyttet og hva er totalprisen (ex. de ekstra 3t) ?