188    5    0  

Utbygger førsinkad redan i 6 månader

 10     0
Hej,

Beklagar att jag skriver svorsk men hopper ni kan guida mig hær.

Det er så att jag og min fru køpte hus utanfør Oslo i Lillestrøm kommune av en utbygger som bygger 24 boliger. Kontraktet skrevs på 2020 med ferdigstilles Q12021 (preliminær dato) utan dagmult.

Nu er huset byggt, vi har varit og sett på det og både invendigt og utvendigt er det ferdigt.
Dokk så har vi ikke brukstillatelse då de nyligen sent øver brukstillatelse till kommunen.
MEN, før att få en godkjent brukstillatelse till kommunen så må de bygga en vei som går øver nabos tomt, og hær går det ikke rett fram.

De har sikkert behov att søka dispensation hos kommunen før veien, men jag tror detta kommer ta lang tid då nabon ikke slæpper detta enkelt. 

Då vi har sålt våran leilighet och må flytta ut i Augusti så finns det lite tid, men det er ferie hos kommunena så ingeting kommer bli avgjort førrens September. (vi finner korttidsleie av något slag). Utbygger har erbjudit oss att øvertagelse den 5 juli men utan bruksrætt og att vi ikke betalar något pga av kontraktet att vi har møbler og bohag som er ganska stort. 

Den stora frågan hær ær, skall vi ta og plannera att ta øver i 5 juli og lægga in bohaget vårat (møbler etc), og bo annan stans tills det blir færdigt, eller ær det jag som blir ansvarig?
Skall jag ta in advokat redan nu?

TSt
   #1
 12 939     0
Det er sikker rekkefølge vedtak dvs ting blir ikke godkjent før tiltaket er gjennomført. Tror ikke en gjør noe galt hvis en får sette inn møbler etc.
  (trådstarter)
   #4
 10     0
Tusen takk, det tenkte vi på vem som har ansvar før huset i fall det brinner, og då blev vi bekymra
   #5
 3 636     Asker     0
Eneste du bør være oppmerksom på er å holde tilbake litt betaling før ALT er 100%. Både hus og annet. Er det en list som mangler tar det år og dager dersom man ikke har noe utestående.
Signatur