#11
 3 572     buskerud     0
  • Gjelder alle varmepumper..ikke noe vits å henge ut ctc alene på den . Og rørdeler generelt..mye prises etter inntektsnivået. Koster også mere i lønnskostnader og arbeidsgiver avgifter i dette landet og, og derfor må de jo ta seg bedre fortjeneste på produktene.


Men syns det er bra kjipt  at landet med billigst strøm, produktene blir utsatt for mere slitasje pga. Kaldere vintere, så holdbarheten blir dårliger.e..og vi må betale mest... Eneste forklaring jeg har fått på dette er det jeg skrev over...alle leddene som lønnes i norge, er høyere enn i andre land,

så det knapt er mulig å tjene det inn... 

   #12
 683     Bergen     0
En ting er å betale mer iht lønnskostnader (10%, 15% eller 20%) men over 100% er helt latterlig. Panasonic sin 9kW T-cap får jeg f.eks til samme pris i Norge som Sverige. Dette produktet egner seg desverre ikke til den kombinasjonen jeg ønsker, men viser at det faktisk går ann å selge produkter til samme pris i flere land. Husk, vi har samme MVA som Sverige Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 13     1
Det vil alltid være en viss prisforskjell mellom Norge og Sverige, basert på ulike faktorer. Blant annet har Norge 5 års reklamasjonsrett mens svensk fabrikk har 2 år B2B og 3 år mot sluttbruker, og vi skal dermed ha support i en lengre periode. Det er også fortolling og miljøavgifter ved import.

Som importør av varmepumper har vi flere ledd etter oss, og har dermed liten påvirkning på sluttpris i markedet. Den prisen du har fått ser høy ut, og jeg ville ha fått din rørlegger til å sjekke prisen hos flere grossister. Nå er det også slik at ulike rørleggere har ulike priser alt ettersom hvilke avtaler de har hos sin grossist, og dette kan også spille en rolle på sluttprisen deres, men det er lurt å få inn flere priser i dette tilfellet.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 13     0
Grunnvarme er en effektiv og stabil varmekilde. Vi følger et prosjekt som skal installere invertervarmepumpen CTC GSi-12 og bore etter varme. Sjekk ut videoen for å se hvordan det gjøres:

Signatur