2,872    2    0  

Fra smarthus til superHjem

 2     0
Etter 8 måneders boligjakt fant vi i mars 2014 boligen som innfridde de 5 viktigste kriteriene vi hadde satt oss; beliggenhet, størrelse, garasje, mulighet for utleie og nærhet til turområder. Overtagelsen lå 3 måneder frem i tid og vi brukte denne tiden effektivt på å klargjøre renoveringsprosessen som skulle starte i juni. Da vi hadde planer om å bli boende en stund, i tillegg til å ha en liten på vei, ønsket vi å bli ferdig med alt når vi først satte i gang. Fra tidligere har jeg erfaring med «rom til rom» metoden og har da hatt en følelse av at oppussingen aldri tar slutt.

Min erfaring med smarthus var begrenset, men da jeg kom over støtteordningen fra Enova tenkte jeg at dette var noe å sjekke nærmere. Styring av lys og varme sentralt og ellers alle muligheter med det som kobles til strøm – Okay, men skjønte enda ikke helt poenget! Jeg var i kontakt med forhandlere av flere systemer, og her skal det nevnes at kompetansen varierer veldig. Sommeren 2014 falt valget på HDL som komponentleverandør og Smart Hus Programmering til å sette opp systemet. Lurer du på hvorfor vi valgte å gå for et system som vi ikke helt så poenget med, ligger svarer i belysningen. Jeg tror at ledstripe er vår tids lysstoffrør skjult bak panel i taket, noe som var moderne tidlig på 80-tallet.

I prosessen opplevde jeg som forbruker at selgerne fra HDL var imøtekommende og teknikerne i Smart Hus Programmering var kunnskapsrike. I august flyttet vi inn i huset som nå nesten var ferdig. Vi venner oss til å bo i et hus der varme, lyd og lys styres fra mobilen og via sensorer montert i tak og på vegger. Jeg diskuterer med fruen om dette var en god eller dårlig investering, vi er begge enige om at dette er mer komfortabelt enn slik vi har bodd tidligere.

Jeg holder kontakten med teknikerne som har programmert huset og vi kommer frem til at et samarbeid kan være aktuelt. Jeg har så god kontroll på huset mitt at jeg føler at jeg bor i et superhjem. Etter flere samtaler med teknikerne kommer vi frem til at det vil være hensiktsmessig å kombinere min salgsinteresse med deres tekniske ferdigheter – oktober 2014 ser superHjem dagens lys! Min erfaring i forkant av oppussingsprosessen er at det finnes lite informasjon om hva man kan gjøre med et smarthus. Uansett hvilken leverandør du velger for din bolig, anbefaler jeg at du vurderer dette alternativet. Dersom du bor i et smarthus og ikke er fornøyd, leser jeg gjerne dine kommentarer på hvorfor du ikke liker det.

Jeg tror at smarthus vil ha en sterk vekst i årene som kommer etter hvert som flere og flere innser hvilke fordeler og muligheter dette gir. Velger du en kablet løsning svarer vi deg gjerne på hvilke goder du kan oppnå ved å automatisere elektriske komponenter i hjemmet. Dersom du har en motor som kan løfte/skyve et bilde – er vi klar for å koble denne til smarthuset ditt slik at du får skjult flatskjermen på veggen når den ikke er i bruk. Kontakt oss gjerne for samarbeid da vi ønsker å tilby en komplett løsning.

At varme senkes, lys slukkes og elektriske apparater slår seg av ved et tastetrykk i det du går ut døren virker å være godt nok til at det offentlige støtter installeringen. Mulighetene er så mange, mange flere. Kommunal og moderniseringsdepartementet har allerede satt smarthus på Digital agenda for Norge – et tegn på at teknologisk utvikling verdsettes av politikerne.

Når jeg synes et produkt er veldig bra, velger jeg å engasjere meg. At jeg ikke kjøpte flere aksjer i Apple etter å ha prøvd min første Iphone i 2009 synes jeg enda er bittert.

Representanten til Byggebolig.no mener at «vi kom ganske bra ut av en dårlig situasjon skapt av oss selv» og ønsker å selge oss reklame på bloggen. Dersom du, som senior brukeren «jan egil», mener å ha gjennomskuet «vår kyniske snikreklametilnærming» – tar vi med et smil imot flere sylskarpe innlegg akkompagnert av et rikholdig bildegalleri.

Vi er dog mest interessert i deg som har erfaringer med trådløse komponenter i smarthuset ditt og ønsker å vite mer om dine erfaringer. superHjem introduserer denne løsningen til neste år og vi er i dag spent på om dette vil oppføre seg stabilt. Dersom du har spørsmål om kablete smarthus skal vi svare deg etter beste evne.

For å denne gangen ikke etterlate noen tvil - Vi blir veldig glad for at du følger oss på Instagram og liker oss på Facebook!

Takk for at du tok deg tid til å lese innlegget og lykke til i planleggingen av din Neste Generasjon Bolig!


   #1
 3,955     0
Kom med 4 argumenter som får overtalt kjerringa til å oppgradere til smartsystem.

Bygde nytt hus i 2012 og fikk lagt inn ekstra rør for mulig oppgradering til smarthus/knx.
   #2
 6,009     Finnmark     0
Kanskje smarthus er ok dersom huset er stort med flere etasjer,  men ser ikke poenget i ett vanlig hus.....

Varme: reduserer varme når vi reiser bort med fjernkontroll til vp. Noen panelovner i standby innstillt på ca 15 grader....
Lys: slår på lys  på morgenen og sistemann slukker om kvelden....
Styring av elektriske apparater må uansett gjøres der de er, feks kjøkken

Tror dette er litt samme som "bilde i bilde" på tv: fancy og vise til venner,  deretter brukes det ikke......
Har feks fjernkontroll med makroer til av/utstyr på nettbrettet.......blir litt tungvint å bla i ulike menyer
........Bruker heller vanlige fjernkontroller.....

Smarthusteknikk er enda for dyrt i forhold til nytteverdien....
Signatur