5,114    3    0  

Nytt fra Miba: Tett inneluft/kjellerlukt? Radon? Kondens på vinduer?


Miniventilasjon sørger for et sunt og godt inneklima i ditt hjem!

Gi ditt inneklima ett skikkelig løft med ett enkelt grep!

Radon-bekjempelse
Ventilasjon er en effektiv måte å redusere Radon i innemiljøet.

Fjern tett og fuktig inneluft, kjent som “kjellerlukt”!
Miniventilasjon skifter ut forurenset luft med frisk uteluft. Dette reduserer skadelige partikler som fukt, mugg, sporer og lignende fra ditt innemiljø. Det er nettopp disse skadelige partiklene som fremkaller den velkjente lukten. Det anbefales samtidig å ta en skikkelig husvask, samt fjerne gamle tepper, eller andre objekter som kan ha samlet på “lukten” for å fjerne den helt.

Enkel installasjon
Selve installasjonen er meget enkel og kan gjøres av ufaglærte med riktig verktøy på under 2 timer. [flash=570,321]http://www.youtube.com/v/v53qQqz2bGA[/flash] -Finnes også en lengre versjon på Miba.no

Gode filterfunksjoner
Miniventilasjon har et filter som fjerner støv og smuss fra uteluften før den slippes inn i boligen.Hva er radon
Radon er en radioaktiv edelgass som er giftig og kreftfremkallende. Den kan forekomme i boliger over hele Norge, og Statens strålevern anbefaler at alle gjør målinger i sin bolig, og gjør tiltak dersom de er over grenseverdien på 200 Bq/m3. Tiltaksgrense for utleiebolig og anbefalt tiltaksgrense er på 100 Bq/m3 (strålevernforskriften § 6 femte ledd)

Tiltak - hva kan jeg gjøre
Det finnes flere tiltak for å bekjempe radon. I alle prisklasser. Miniventilasjon er en enkel og rimelig løsning som skifter ut skadelig inneluft med ny frisk uteluft. Dette vil begrense radonforekomsten i rommene som blir ventilert. Om ikke dette blir den endelige og permanente løsningen, så har du likevel gjort en innsats for å forebygge raskt og effektivt.

Hvordan fungerer miniventilasjon
En liten enhet monteres på veggen, den har friskluftinntak og avkastluft i samme enhet. Det er også en varmeveksler i denne, som gjenvinner 80% av varmen i rommet, så den er mye rimeligere enn tradisjonell mekanisk lufting. Også kjent som balansert ventilasjon.
Se video for en enkel forklaring:
[flash=570,321]http://www.youtube.com/v/ecBc_7IgLLo[/flash]

Radon bekjempelse på Namsos
Aronssen Multiservice på Namsos bekjempet radon i en leilighet med miniventilasjon. Jørn Aronssen kan fortelle at verdiene ble redusert fra 126 til 82 Bq/m3 i løpet av kort tid. Det ble en reduksjon på 35% og en relativt enkel installasjon. "Normalt sett må vi inn med tiltak som koster opp mot 50 tusen kroner. Ved en investering på under 10 tusen så kom kunden i mål med sin radonproblematikk" sier Aronssen

Miniventilasjon får du kjøpt på Miba.no -Fraktfritt levert i en begrenset periode!
Signatur

   #1
 1,092     0
Fordel med flate terskler da eller? tenker på lukkede dører til soverom osv. Er den så effektiv?

finnes det en modell med motoren ute på veggen?
  (trådstarter)
   #2
 162     0
Hei!
Luften kan sendes ut i rommet eller ned mot gulvet, så terskler skal ikke ha så mye å si. I en kjeller med mange små boder/rom vil den selvfølgelig ikke være så effektiv som i en mer "åpen løsning".

Vi har kun denne modellen, hvor selve "motoren" som du sier, sitter inne i selve innedelen. Ute er kun luft inntak/uttaket som du ser av videoene.

Man må nok opp i større ventilasjons aggregater, med flere innedeler dersom man skal ha full effekt i en mer "lukket" kjeller.
Signatur
   #3
 10,486     Akershus     0
Dette er en veldig grei "kjapp og gæli"-løsning for et enkelt rom. Ikke gæli som i dårlig, for den gjør akkurat den jobben den skal gjøre, uten at det er noen stor installasjon.

Vi har en sånn på hytta til svigerforeldrene mine, og er veldig fornøyd. Jeg har ikke målt om den påståtte effekten for varmegjenvinning stemmer, men det føles ikke som om vi taper noe uventet mye varme.

Bare synd den er så dyr her i Norge.
Signatur