2 968    11    4  

Vindusmarkise, Persienne eller Zipscreen?

 16     Fredrikstad     1
Vindusmarkise, persienne eller Zipscreen?
 
De fleste av oss har gjerne ett eller flere vinduer i boligen hvor enten sollyset eller varmen fra sola til tider er ganske sjenerende.

Her følger en kort oppsummering av de forskjellige solskjermingsproduktene egnet for å hjelpe på dette, litt om forskjellen og en veiledning til hvordan du velger rett produkt for ditt behov.

Når det gjelder varme er det utvendig solskjerming som gjelder. Ikke dermed sagt at innvendig solskjerming ikke har effekt, men varmen stoppes naturligvis mye mer effektivt på utsiden av vinduet, før den har kommet inn i rommet.

Klassiske vindusmarkiser var i mange år det man valgte for å dekke dette behovet.
                Vindusmarkise, Persienne eller Zipscreen? -  - Solskjerming AS

Ulempen med disse er at de ikke er spesielt anvendelige i vind og at de slites mye i vær og vind. De «stjeler» også mye av utsikten. I Solskjerming AS har vi de senere årene sett at etterspørselen etter vindusmarkiser har falt betraktelig, slik at vi har sluttet å tilby dette. Vi anbefaler isteden Zipscreens eller persienner, da disse dekker de samme behovene og samtidig er mer robuste.

Persienner har den fordelen at man enten kan velge å blokkere sola helt, eller ved å vri lamellene også kan vinkle lys inn i rommet uten å bli blendet. Kontorer og rom med tv eller skjerm rett på innsiden er typiske steder hvor persienne er et godt alternativ.
  Vindusmarkise, Persienne eller Zipscreen? -  - Solskjerming AS           
 
Zipscreens er det de aller fleste i dag kjøper. Zipscreens er motoriserte utvendige rullegardiner, der duken i sidene går i glidelåsmekanisme. Pga. dette holder duken seg stram til enhver tid og gjør også at Zipscreens er meget robuste mtp. vær og vind. Duken er laget av PVC-belagt glassfiber, noe som gjør den meget slitesterk og værbestandig. En mørk duk stopper ~90% av energien fra sola, lys+varme, samtidig som man bevarer mye av utsikten. Få bevegelige deler og konstruksjon av pulverlakkert aluminium gjør at Zipscreens er et sikkert valg om man ønsker solskjerming som holder i mange år.
Vindusmarkise, Persienne eller Zipscreen? -  - Solskjerming AS
 
Solskjerming AS er Norges raskest voksenende nettbaserte leverandør av skreddersydd solskjerming.
Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne på post@solskjerming-as.no ,tlf. 69 10 98 88, eller besøk oss på www.solskjerming-as.no 

   #1
 174     Stavanger     0
Hva betyr:
  • 5 års garanti mot produksjonsfeil
Hva defineres som produksjonsfeil?
Hva defineres ikke som produksjonsfeil?
Signatur
HSt
   #2
 34 596     Lillestrøm kommune     0
Klikker du deg inn på produkt fant jeg f.eks. 7 års garanti på at duken ikke glir ut av sideskinnene på et produkt, bare et eksempel.
  (trådstarter)
   #3
 16     Fredrikstad     1
Hva betyr:
  • 5 års garanti mot produksjonsfeil
Hva defineres som produksjonsfeil?
Hva defineres ikke som produksjonsfeil?

Hei Jonas,
                                                             
Garanti mot produksjonsfeil vil si at produktet har en feil eller mangel idet produktet forlater produsent. Dette kan være en defekt motor, ripe i overflatebehandling, komponent med skjult svakhet/sprekk, feil på duk/glidelås, feil i sammenstilling, feil material/festemateriell e.l. - og som nødvendigvis ikke kommer til syne under utpakking, montering eller idriftsetting. Produsent kjøper inn alt fra materialemner, kjemikalier, festemateriell og enkeltkomponenter til undersammenstillinger fra underleverandører og foretar stikkprøvekontroll av disse under varemottak. Det ferdige produktet gjennomgår også en kvalitetskontroll før det pakkes og sendes. Men – en 100% inspeksjon (og test) av hver eneste enkeltkomponent gjøres ikke.

Utover garanti mot produksjonsfeil garanterer de ulike produsentene også for ulike produktegenskaper (maks vindstyrketoleranse, hvor lenge overflatebehandlingen skal holde seg hel og pen osv.) i en gitt periode. For at disse skal gjelde må produktet brukes, ettersees og vedlikeholdes iht. beskrivelse.

Eksempel på feil som ikke dekkes av noen form for garanti er når en terrassemarkise står ute under for sterk vind eller det regner/snør. Lett nedbør er normalt uproblematisk gitt korrekt montering – som vil si at den er montert høyt nok til at duken har et fall på 15 grader, og kunde følger med på at vannet renner av/ikke samler seg i duken. Dersom ei markise står ute og det går et takras dekkes dette heller ikke av noen garanti. Manglende vedlikehold (vask, justering av grenser, evt. etterstramming e.l.) som resulterer i at produktet over tid slutter å fungere som normalt dekkes heller ikke av noen garanti. Vegetasjon som vokser (/blåser) inn i produktet og skader dette er et annet eksempel.

Håper dette var oppklarende, hvis ikke hører vi gjerne fra deg igjen.

   #4
 1 674     0
Zipscreen ser interessant ut, antar at prisen er ganske høy, sammenlignet med de andre også.
Må uansett skifte ut etpar vinduer først før kan tenke på mer avansert solskjerming.
  (trådstarter)
   #5
 16     Fredrikstad     1
Zipscreen ser interessant ut, antar at prisen er ganske høy, sammenlignet med de andre også.
Må uansett skifte ut etpar vinduer først før kan tenke på mer avansert solskjerming.

Hei.

Alt er selvfølgelig relativt, men hvis du sammenligner med andre vil du nok se at våre priser er nokså lave ifht. hva andre tilbydere tar for samme vare. Dersom du lurer på hva det vil koste deg finner du prisen lett ved å legge inn høyde og bredde i vår nettbutikk Zipscreens.no. I neste trinn kan du også legge inn postnr. og få vite hva det hele vil koste deg inkl. frakt.
Lurer du på noe, eller har en konkret problemstilling du lurer på hvordan du skal løse? Kontakt oss gjerne på post@solskjerming-as.no eller tlf. 69 10 98 88. Og send gjerne et bilde, så kan vi tegne og forklare litt på dette.
Lykke til med vindusbyttingen.
  (trådstarter)
   #7
 16     Fredrikstad     0
Noen som har erfaring med dette firmaet? Leveringstid, kvalitet på zip screens, og ikke minst er de til å stole på?

Hei Kenneth.
Jeg kan svare generelt. Leveringstiden er på 4-7 uker. Normalt nærmere 4 enn 7, men vi tar heller høyde for at det i blant kan ta noe lenger tid, enn å love noe vi ikke kan holde. Når det gjelder kavalitet har de aller fleste zipscreens du får kjøpt i Norge en del felles. Motoren kommmer i de aller fleste tilfeller fra en underleverandør som heter Somfy. Dette gjelder også våre zipscreens. Når det gjelder duk kommer denne også ofte, men ikke alltid, fra samme underleverandør. Copaco. Alle våre duker kommer herfra. Disse er laget av PVC-belagt glassfiber, noe som gjør de svært slitesterke. Vi har valgt å kun levere disse dukene, og ikke polyester-duker, som noen andre gjør. Grunnen er rett og slett at glassfiberdukene gir det peneste resultatet. Konstruksjonen på våre Zipscreens er i pulverlakkert aluminium, noe som gjør de svært robuste.
Se gjerne også de tilbakemeldinger vi har fått på Google som svar på det siste spørsmålet ditt. De finner du i vedlagt link HER.

Har du spørsmål, eller er noe uklart må du gjerne ta kontakt på tlf. 69 10 98 88.
Ønsker deg en god dag videre.

   #8
 374     Ottestad     0
Jeg tok sjangsen og bestilte herfra. Fikk god service på mail ved bestilling, og varene ble levert innenfor leveringstiden de lovet. Monterte zip screen selv på et vindu på bakkeplan, og det var nesten like enkelt som på instruksjonsvideo. Det som kanskje kom som  en litt overraskende ekstrakostnad, var at fjernkontroll/styring ikke var inkludert. Så der kom det 5-600 ekstra på prisen.
Totalt kom det på ca 8000,-

Jeg sparte vel ca 4-5000 i forhold til zip screen fra kjells markise, men det var da med montering. Vindusmarkise, Persienne eller Zipscreen? - 6E27BD3D-67A1-4A99-B53B-278D9FA381C0.jpeg - Solskjerming AS
Vindusmarkise, Persienne eller Zipscreen? - B5E1969F-AF70-4F06-BCEA-3E9140F0818C.jpeg - Solskjerming AS
  (trådstarter)
   #9
 16     Fredrikstad     1
Hei Kenneth.
Takk for positiv tilbakemelding, og så hyggelig å høre at du er fornøyd.
Vi tar dette med fjernkontrollen til etterretnig, og jobber faktisk med en mer brukervennlig/intuitiv portal som vil gjøre dette med kontrollere og sensorer enklere.

Ønsker deg en god sommer!
TSt
   #10
 13 183     0
Jeg kommer til å behandle evt utforing før jeg monterer, sparer masse pirk etterpå.