#11
 5,432     Akershus     0
Rart at ikke ytong/siporex selger av seg selv, så utrolig bra dette produktet er, eller?

Mulig de har et imageproblem, der folk erindrer avskallet puss, riss i fasader o.l.

Mulig det er mye bedre idag, med andre mørtelprodukter, like mulig det ikke er kinderegget i norsk klima?

Selv om det er en gammel tråd og trådstarter antagelig ikke kommer tilbake, må jeg kommentere hans sammenligning med leca. En lecamur vil aldri slippe pussen pga frostsprengning, nær sagt uansett hvordan den er pusset. Tror neppe man kan si det samme om ytong/siporex.....

Må allikevel si byggemetoden fascinerer meg, hadde jeg vært trygg på holdbarheten til ytterkledningen som skal stå imot tøffere og tøffere værforhold.

   #12
 24,785     Akershus     0
En hytte, oppført i 1960 i 15 cm ytong iike ved sjøen pusset med en steinhard puss på 3 mm der dryppene på fjellet under må hugges av med meisel.

Malt én gang i ca 1985, trolig med Demidekk! Tilbygget i tre har fått skiftet kledning grunnet Demidek-råte, ytongen står.

Noe svinnriss i hjørnene. I nyere tid er et flak på ca 25*25 cm falt av. Usikker på om det er Ytong/puss, Demidekk eller noe vannsprut fra luftinntak som er årsaken.
Signatur
   #13
 311     Hedmark     0
Har bodd i Ytonghus på 286 m2 i snart fem år.  Fantastisk! Ikke noe sementlukt, ikke noe knirk i vegger, meget godt isolert for vinteren, svalt om sommeren, vedlikeholdsfritt ute og inne og meget enkelt å sette opp nye el.punkter (ved hjelp av et flatbor - hvis det trengs).
Ekstremt god lydisolering får en på kjøpet....
   #14
 836     Østfold     0
Vet du hvor tykke veggene er? Tenker spesielt på innerveggene siden du nevner god lydisolering.
Signatur
   #15
 311     Hedmark     0
Jeg har 36,5 cm yttervegger og 25 cm innervegger. Der hvor badets vanntilførselen ligger i veggen kan jeg høre en svak susing på andre siden veggen når det tappes vann i servantene.
Innenfra hører vi ikke f.eks. biler som kommer inn på gårdsplassen i det hele tatt.
Innvendig er det pusset, sparklet og malt mens det utvendig er to lag puss, ett på 7 mm først og siden ett på 3 mm med fargepigmenter.
   #16
 3     0
Anbefaler Smartbloc fremfor Ytong. Smartbloc er isolerende, Men mye enklere å bygge med.
De leverer også etasjeskillere..
   #17
 311     Hedmark     0
Smartbloc er vel fylt med betong og da har en sementlukt i huset i år fremover....
Jeg kjenner ikke isolasjonsevnen til denne blokken, men jeg vet av erfaring at Ytong isolerere veldig godt. Enklere å bygge med er den nok også.

HSt
   #18
 36,846     Lillestrøm kommune     0
Smartbloc er vel fylt med betong og da har en sementlukt i huset i år fremover.....


???

Skulle dette være noe problem så burde vel alle KUB/Jackon/Vartdal ha samme problem og det stemmer vel ikke. Hva mener du ?

Uten å ha sett så mye på Smartbloc så skal det vel enten pusses eller tildekkes.
   #19
 81     son     0
En får etasjeskiller i Ytong også. Jeg la dette, både mellom etasjene og som tak. Lett å heise på plass. Fyller slitten med litt betong. Jeg tok en finger med sparkel på og tettet spalter nedenfra også, og malte så rett på, så ble det ferdig innertak.
Ytong Byggesetthus - kjøkken og spisestue.jpg - sylle