41,920    32    5  

200 eller 250mm isolasjon i yttervegg?

 557     Fetsund     0
Hei, vi skal i gang å bygge et IEC Aurora, som har 200mm isolasjon i veggene som standard.

Vi vurderer å enten gå opp til 250mm eller høre om de kan bruke 200mm extrem isolasjon, som jeg tror er tilsvarende som 250mm vanlig isolasjon.

Noen synspunkter? Er det noe å hente på disse ekstra 5cm? Billigere med bedre isolasjon enn 5 ekstra cm, i byggekostnader?

   #1
 118     0
Regner med at veggen på 20 cm er tenkt oppbygd med 15cm isolasjon (2x6" reisverk),  dampsperre, 2x2" påføring og tilslutt 5 cm isolasjon.

Å gå for 25 cm vegg vil bety litt forandringer i konstruksjonen, men ved nybygg ville jeg ikke være i tvil om å velge 25 cm.

Jeg holder akkurat på å isolere vårt hus, opprinnelig plan var 20 cm + 5 cm vanlig isolasjon (A37), sjekket pris på både A37 og A33 og valgte A33 (Glava Extrem).

Extrem ble ca 15% dyrere...i tillegg til at den har bedre isolasjonsevne er den mye bedre å jobbe med.
   #2
 5,188     Østlandet     0


Extrem ble ca 15% dyrere...i tillegg til at den har bedre isolasjonsevne er den mye bedre å jobbe med.
Hvordan ser den ut ift vanlig glava? Hva er forskjellen? Hvorfor har den bedre U-verdi?
Signatur
   #3
 358     Barteland     0
Tror den er bedre pga mer glass i den, slik at luften blir mer stillestående, dette er det sikkert noen som kan svare bedre for.

Jeg har nettopp isolert et helt hus med Extreme og er ikke i tvil om hva jeg ville valgt igjen! Det er som natt og dag å jobbe med den VS A37., den er mye mer kompakt, støver mindre, klør mindre og tetter bedre i hjørner. Mens A37 oppleves som en ullsokk oppleves extreme som en EPS plate.

Når jeg tok mitt valg om Extreme var det basert på 6" med påforet 2". Skulle jeg gått for A37 ville det blitt 8" med 2" påforing. Ekstra kostnader for materiell, flere timer for snekkere med større dimensjon og ikke minst tapte m2 var avgjørende. Selv om Extreme er noe dyrere blir det billigere totalt.

Ikke sikkert det er sammenlignbart direkte, men om kvm prisen på en enebolig er ca 15 000,- og man ved hjelp av extreme sparer inn som i mitt tilfelle ca 5m2 så blir det mye penger bare der.
Signatur
   #4
 5,188     Østlandet     0
Bra argument!

Kan den fås ned til 5cm?
Signatur
   #6
 9,677     Kysten     0
Jeg skal også ha extrem33 i veggene. 20cm med innvendig 48 påforing og varme reflekterende dampsperre. Det er rett som skrevet over, det er mer glass og den er mye stivere og kompakt. Jeg vil også tro den holder seg bedre på plass i veggen og siger mindre.
   #7
 358     Barteland     0
Når det gjelder varmereflekterende dampsperre ville jeg forholdt meg til SINTEF sine tester som konkluderer med at franske og britiske forskningsresultater på ingen måte stemmer og at virkningen av disse dampsperrene/dukene er minimale. Under optimale forhold og gitte konstruksjoner kunne de på det beste gi en isolasjonsverdi som tilsvarte 2 cm A37. Finner ikke rapporten nå, men google det og gjør litt underlagsarbeid om dette. Smile
Signatur