10 798    14    0  

Krav til tetthet i forhold til husbank finansiering - bra eller ikke?

 50     0
Hei,

Vet ikke om dette er rette plassen å poste denne på, men håper noen kan svare meg :)

Vi skal bygge hus og har tenkt på husbankfinansiering siden det er svært gunstig rente.
Men så er det jo disse kravene til isolasjon og tetthet da..

Den ene husleverandører vi vurderer sa rett ut at han ikke vil bygge huset vårt dersom vi skal bygge med husbankens krav til tetthet. Han mener det er store sjanser for fukt og sopp med det klimaet vi bor i og at det ikke er et sunt inneklima uansett hvor god ventilasjonen er.
De hadde hatt noen prøveprosjekter for noen år siden og der har de allerede begynt å få problemer.

Vil jo mye heller gå for vanlig finansiering og et dyrere lån dersom et så tett hus rett og slett kan være farlig og bli store problemer med i ettertid. 

Er det noen som kan si litt om dette?

Tusen takk for svar.


Mvh
Odelsjenta på Vestlandet

   #1
 9 677     Kysten     0
Tett vindsperre skal ikke gi noe fuktskader så lenge den er dampåpen nok. Tvert imot ville jeg vært mer bekymret for masse isolasjon og utett vindsperre.
   #3
 120     Gjøvik     0
Med økt tetthet og isolasjon stilles det også høgere krav til både husleverandør og fagfolka som skal bygge huset. Konsekvensene ved slurv (typisk utett dampsperre) blir større (fukt, mug gosv).

HSt
   #4
 34 022     Lillestrøm kommune     0
Isolasjonskravene slipper du jo ikke unna og jo dårligere tetthet det er jo større sannsynlighet er det for å få de problemene du ønsker å unngå (kondens og mugg).

Dvs byggmestre som ønsker å bygge lekke hus for å unngå problemer har litt igjen å lære, bør de unngås ?

Det er krav til tetthet både i dampsperre og utvendig vindsperre. For dampsperre vil innrykket dampsperre være mindre utsatt for skader og lekkasjer og er du bekymret bør du velge noen som benytter denne løsningen.
  (trådstarter)
   #5
 50     0
Tusen takk for innspill!

Har dere noen formening om elementhus også kanskje? :)
Der huset kommer i seksjoner med isolasjon i veggene og blir satt opp på noen dager.
Har lurt litt på om det kan være noen risiko for at det blir fukt i veggene, for det er ikke akkurat mange dager med oppholdsvær her i løpet av ett år  :P


Mvh
Odelsjenta

   #9
 827     Kongsberg     0

Elementhus der elementene fraktes og monteres uten isolasjon i veggene.


Er det ikke mindre sjanse for fukt i elementhus enn tradisjonelt byggede hus uansett om de fraktes med isolasjon i veggene?

De produseres inne, de fraktes tildekket, montasje kan utsettes dersom det "bøtter ned" og huset er gjerne tett i løpet av en uke.

?
Signatur
   #10
 9 677     Kysten     0
Spørsmålet er vel om det blir gjennomført at en venter med å frakte å montere til en godværsdag. Tror ikke det skjer, produksjonen må gå sin gang for en bedrift.