7 583    8    0  

Om ventilasjonsanlegg stopper i potte tett hus?

 15     0
Ventilasjonsanlegget(varmeveksler) har stoppet pga elektronikkfeil og det må byttes. Huset ble varmere og jeg våknet opp om morgenen med et vindu på soverommet som var vått på innsiden. Virker ikke som noen har tenkt på det at luftsirkulering er veldig bra for inneklima MEN i det øyeblikket dette stopper opp så blir det jo det stikk motsatte..helsefarlig inneklima.

Ny elektronikk er nå på vei men lurer på om jeg bør være bekymra? Hvor lenge kan det gå før huset kan ta skade av det og ikke minst de som bor der? Jeg lufter ofte nå og har satt en haug med vinduer på gløtt 24 timer i døgnet. Det er energisparende gitt Smile men det er eneste måten å få inn luft på da lufteanlegget ikke trekker ut eller dytter inn luft.

   #2
 652     0
Det er mange som har tenkt på dette. Det er også skrevet om det, bl.a. i TU for noen år siden. Problemet er nok bare at lobbyvirksomheten til ventilasjonsfirma og glava/rockwool er ganske stor. En ting er når anlegget stopper mens du er hjemme. Det er verre hvis det skjer mens du er på ferie. Nei, nå blei det mye FUD...  Shocked Shocked
Signatur
   #3
 1 231     Bergen     0
Riktig å lufte med vinduer når ventilasjonsanlegget er nede. Gjerne sjokklufting.

Ferie er ikke så problematisk, da er det ingen mennesker i huset som produserer fukt.
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Nå har jeg vært uten ventilasjonsanlegg siden 25 november da det først røyk. De har bytta elektronikken i selve boksen/varmegjenvinneren. Da holdt det i 2 dager så stoppet den.

I dag fant leverandøren av anlegget(som forøvrig har vært særdeles sammarbeidsvillig i forhold til entreprenøren) ut av hvorfor det stopper. Rørene som kommer ned fra taket var ikke isolert! Det som skjer er da at det kalde røret med luft utenfra fører til damp når det er kaldt, siden det fryser utenpå. Men pga at boden er varm vil det renne vann ned langs røret og ende til slutt opp inn på elektronikken.

Rett og slett elendig arbeid fra entreprenøren som satt opp huset. Det er vanlige snekkere som har satt den opp. De har altså bare mottatt "boksen" og hengt den på veggen verken mer eller mindre. De har heller ikke lest bruksanvisninga, det har nemlig jeg og der står det at rørene skal isoleres.

AKV
   #5
 64     0
Huff, dårlig opplevelse. Hvordan var miljøet i huset på disse ukene? Veldig tett luft? Mye fukt på vinduer? (Hvis du har hus etter TEK10 da.)
  (trådstarter)
   #6
 15     0
Veldig tett luft når jeg ikke luftet. Er Tek10 hus ja, ferdigstilt i 2013.
Hadde 2 vinduer på gløtt på kjøkkenet/stua 24/7 i perioden + tok storlufting ganske ofte.
Vinduet på soverommet måtte stå oppe. For å si det sånn, første morgenen jeg våknet etter at anlegget stoppet våknet jeg opp til et vindu som var kliss vått på innsiden Smile Det sier litt hehe. Men var ikke fukt på vinduene når det sto på gløtt, bortsett fra når jeg dusja på badet, da ble ingen damp dratt ut. Får bare håpe på ta det ikke har ført til noe problem. Anlegget kom i drift igjen på fredag så nå er problemet over heldigvis.
   #7
 613     MALM     0
Hei desverre ikke unormalt at dette skjer hvis ikke montasjen er utført av folk som vet hva de gjør.
Dagens anlegg er bla meget effektive og krever rett innstallasjon er det fusket litt med bla isol vil
Det ise og kondens oppstår og elektronikk er ikke gla i det nei.
Er dagens anlegg rett innstallert vil det fungere i mange 10år.
Å ja nye hus uten ventanlegg er ikke gode å bo i, men slike feil bør kan rettes på innen 1-3 dager.
Signatur

   #8
 9     Bærum     0
Kan ikke kjøkkenvifta brukes som back-up? Vi har også et "potte tett" hus, men med kjøkkenvifta i gang pluss en liten vidusåpning på alle soverom så skiftes lufta ut relativt effektivt. Utlufting fra bad går riktignok feil vei men er det mye damp der kan det luftes ut separat med avslått kjøkkenvifte?

Ulempen er naturligvis at det bråker MYE mer  Sad
Signatur