6,839    8    0  

Plusshus - Produserer mer energi enn det bruker

 1,307     Hardanger     0
Signatur

   #1
 45     Oslo     0
Spennende! Så jo faktisk bedre ut enn 90% av ferdigskrapet som settes opp her til lands, så hvorfor ikke? Har dog liten tro på at en kald norsk vinter uten mye lys skal klare å levere strøm med det første, men absolutt et skritt i riktig rettning.
   #2
 22,342     Akershus     0

Har dog liten tro på at en kald norsk vinter uten mye lys skal klare å levere strøm med det første, men absolutt et skritt i riktig rettning.
Nord for polarsirkelen blir dette en slager ;D Prisen for solceller er vel hinsides for høy i forhold til hva du får igjen av nyttig energi her i nord. Skal man i tillegg betale avgift og ha konsesjon for kraftproduksjon er dette uaktuelt. (Håper ikke myndighetene får vite om solcelle lykten jeg kjøpte på Ikea Wink )
   #3
 3,997     Oppland     0
Solceller og andre strømproduserende produkter er først aktuelle når du ikke har behov for energi til oppvarming eller du ikke har tilgang på strøm overhodet.

Har du behov for energi til oppvarming så er solfangere mye bedre valg en celler.
Du får mer enn 4ganger mer energi fra 1m2 solfangere enn 1m2 solceller.
Solceller har i dag ca 15% effektivitet, solfangere 60-80%.

Ser ikke ut til at det skal bli noe utvikling som kan nærme seg 50%+ effektivitet for solceller i den nærmeste framtid heller.
Her snakker man jo om banebrytende teknologi når effektiviteten stiger med 2-3%  ::)
   #4
 3,387     0
Helt enig med deg. Det er himmelvid forskjell på hva slags vintre og ikke minst lengden på vinteren i store deler av Tyskland og store deler av Norge.

Og ,med norsk regelverk om retur av elektrisitet er det bare tull å ha solceller noe annet sted enn på hytta.

Eneste jeg ser ut av vinduet i dag er konturene av et tre i snødrivet. 10.mars. Og det snør tett og godt.
   #5
 10,486     Akershus     0


Sikkert lurt dette, men jeg har mest trua på at energi"produksjon" bør foregå i stor skala. Jeg syns jeg ser for meg at alle skal ha en vindmølle på taket sitt. Da er det bedre å sette en haug digre vindmøller på dertil egnet sted.

Hvis solcellene kan kobles direkte opp mot strømnettet, så kan det ha noe for seg, men om alle hus skal ha en diger batteribank i tillegg, så blir det bare tull.
Signatur
   #6
 1,445     0
Vindmølle kunne kanskje vært noe, ser på finn at det selges vindmølle på 2000W til 25000kr.
   #7
 50     På landet, med sine fordeler og ulemper.     0
Disse 2000w møllene koster ca 5-6000 + frakt og moms hvis man importerer selv. Sånn bare for å avsløre fortjenesten til disse forretningsmennene på finn...