16 301    34    0  

Skal snart skrive kontrakt: Bygge etter nye forskrifter eller ikke?

 19     Oslo     0
Hei,

Vi har et dilemma.. Skal snart skrive kontrakt med husleverandør og da har spørsmålet om vi vil bygge etter nye forskrifter som trer i kraft fra høsten 2009 dukket opp, dvs at huset blir oppgradert med 20 cm isolasjon i vegger, bedre vinduer osv. Dette skal de ha 70 tusen ekstra for. Huset er 190 kvm over to etasjer, skal ha vannbåren varme i 1. etasje. Balansert ventilasjonanlegg er allerede med. Problemet er at budsjettet allerede er ganske sprengt, så 70 tusen vil merkes..... :-\ Vi har endel vindusflater og har også vudert å "bare" oppgradere vinduene. Vi har også tilgang til billig ved, så på vinteren kommer vi til å fyre endel med ved. Hva hadde dere gjort?

   #1
 969     0
Jeg hadde bygget etter de nåværende forskriften i og med at budsjettet kniper allerede det dukker alltid opp noe tillegg underveis,og da tilgangen på billig ved er til stede hjelper det på. Lykke til med prosjektet.  Grin Grin
Signatur
taz
   #2
 3 840     Haugesund     0
Eventuelt tatt tilleggsisoleringen som egeninnsats, hvis dere føler dere kompetent til det.
Det er stadig-vekk tilbud på isolasjon til 49,- m²
(Men 70.000,- var ikke store tillegget for TEK07. Det har versert summer opp mot 200')

Jeg hadde i så fall fått utbygger til å montere dampsperre, lekte ut, så klarer dere å isolere MYE på et par kvelder, mens utbygger holder på et annet sted. Når dere er ferdig fortsetter de som før. Da slipper du konflikt med el-rør/dampsperre også.
Signatur
   #3
 75     0
Jeg hadde valgt å bygge etter nye forskrifter. Etter mitt syn får du mye bedre løsninger etter de nye forskriftene. 70.000,- synes jeg faktisk var overraskende lite i forskjell. At kravene iht TEK07 er innfrid skal jo også dokumenteres, bl.a. med trykktestinger.

Hva er energikilden til den vannbårne varmen? Er det kun strøm vil du jo spare inn en del på oppvarming. Vedfyring vil vel bare dekke toppene på ettermiddagen når du er hjemme. Det er i hvertfall min erfaring.

Men det er klart, økonomien setter klare grenser for hva man kan tillate seg.
   #4
 4 148     Oslo Vest     0
Jeg er veldig enig i det taz og perj9 sier. Det å oppgradere til 20 cm er vel ikke nok, bør vel opp i 25 cm i vegger og minimum 30 cm tak/gulv. At de kun leverer 15 cm isolasjon som standard var litt overaskende.

Har forståelse for at økonomi spiller inn, men på sikt vil et tettere hus bruke mindre energi.

Lykke til
Signatur
   #5
 5 410     Langhus     0
Vårt eksisterende hus ble byggemeldt før 1997 (og vi flyttet inn i 99). En av grunnen til at vi er på flyttefot nå er f.eks at all utlufta går rett ut til kråkeoppvarming.
Jeg hadde helt klart gått for nye forskrifter. Du skal tross alt bo i huset i "noen" år, regner jeg med...
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 19     Oslo     0
Det er vel 15 cm isolasjon som har vært standard hos de fleste husleverandører til nå?

Vi skal varme opp vannet til vannbåren varme med strøm i første omgang, så eventuelt bytte til varmepumpe etter hvert..

  (trådstarter)
   #9
 19     Oslo     0
Men de nye forskriftene fra høsten sier at man minst må ha 20 cm, eller 25 cm?
   #10
 178     Halden     0
Jeg har noen gamle forelesningsnotater (2006 - like etter høringene om ny TEK). Der er det et eksempel hvor en enebolig på 160 kvm vil bli ca 70.000 dyrere, noe som tydeligvis stemmer godt med deres tilbud. Med avdrag og renter på 5100 i året og en årlig strømbesparelse på 5700 var det i eksempelet lønnsomt allerede det første året å innvestere i å bygge etter den nye forskriften. Det forutsetter at energipriser og renter har samme eller gunstigere forhold idag..