5,418    4    0  

Vannvarme kontra Balansert Ventilasjon

 35     0
Jeg bor i ett  300m2 tek07 hus oppført i mai i år. Veggene har 15+5cm isolasjon og det oppleves som ett veldig tett hus. Det har veldig lett for å bli for varmt sommerstid, men nå i høst trenger vi oppvarming.

Jeg har vannvarme i kjeller og 1 etasje samt på bad i 2 etg. Jeg har til nå kun brukt varme på gulv med fliser i inngang og på bad. Disse skulle jeg gjerne stillt enda litt varmere, men problemet da er at huset fort får 25.5 grader noe jeg synes blir for varmt. Så kom jeg til å tenke på at dersom jeg stiller ned terskelen for at ventilasjonen skal varmegjenvinne så vil jeg kunne ha varmere badegulv uten at huset blir for varmt. Jeg sparer da energi på at varmeveksler ikke går, men systemet fungerer som avtrekk som gir luft varmetap.
Dersom jeg setter varmegjennvinnings terskelen høyere vil den konstant varmegjennvinde som betyr at jeg kan sette vannvarme systemet ned. Dette fører igjen til kaldere flislagte gulv.

Noen som er med på problemstilling og kan komme med råd både for hva som er mest "enøk" og som fungerer best med tanke på komfort?

Vannvarme: Alpha Innotec Luft/væske
Ventilasjon: Villavent DCV700.

   #1
 5,415     Langhus     0
Kjenner ikke Villaventen, men hos meg er ventilasjonssystemets varmegjenvinner termostatstyrt. (men "kjøle"-effekten er minimal selv om rotoren står).
Solskjerming er nok svaret...
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 35     0
Villaventen er også termostat styrt og det er den jeg justerer når jeg skriver teskelen for at "rotoren" skal starte. Var muligens litt dårlig formulering.
   #3
 5,415     Langhus     0
Du kan sette den til å starte rotoren også for kjøling (dvs når luften som blåses ut er kjøligere enn luften ute), hvis jeg tolker deg rett. (Det kan Flexit hvertfall)
Kjøleeffekten oppleves også med "rotorkjøling" som marginal...
Signatur
   #4
 49     hordaland     0
Har bolig som vi flyttet inn i sep 2009, har vannbåren varme med termostat i alle rom. Kona liker det varmt på badet så der er det 26  - 27 grader. Har balansert vetilasjon med statisk varmegjenvinner (Genvex), har også automatisk solskjerming (Somfy) med sol/vind automatikk utvendig. Fungerer helt topp med sval fin temperatur i stue og kjøkken når sola er på det sterkeste.