9 999    9    0  

Vanskelig å tilfredstille Husbanken sine krav til lufttetthet i større enebolig?

 41     Stavanger     0
Vi vil gjerne tilfredstille Husbanken sine krav til varmetap, og har forespurt byggefirma om dette.

Ser det er flere gode innlegg på Husbanken sine krav og tilfredstillelse av dette, bla. denne:
http://www.byggebolig.no/bygge-nytt-pusse-opp/noen-som-har-lan-i-husbanken/

Svaret vi foreløpig har fått at det kan bli utfordrende å tilfredstille kravet til lekkasjetall (1.0) for vår enebolig som er relativt stor (~360 kvm), og at dette kravet er enklere å tilfredstille med mindre hus. Siden tallet beskriver luftvekslinger pr. time ved 50 Pa, synes jeg det virker noe merkelig at størrelsen/volumet av huset skal ha noe å si. Noen som har kommentarer til dette?

Er spent på hva slags pris de kommer tilbake med på hva slags ekstrakostnader dette vil medføre. Håper så at det er mulig å få støtte fra Enova på noe av dette.

   #1
 44     0
Jeg kan ikke svare på det du egentlig spør om, men da jeg snakket med Husbanken nylig sa de at de ikke ville støtte eneboliger større enn 250m2. Men du har vel snakket med dem du også.
TTH
   #2
 130     Hordaland     0
Jeg fikk samme svaret som thergum, men det varierer litt alt etter hvilket kontor du snakker meg (så vidt jeg har fått med meg).
Det var kontoret i Bergen jeg henvendte meg til, og der holder de fast med 250m² som øvre grense på hva de lånet ut til.

Når det gjelder kravet til tetthet, så kan jeg ikke skjønne at størrelsen skal gjøre dette vanskeligere. Luftvekslingene er jo tross alt sammenhengende med volumet.
   #3
 9 677     Kysten     0
Luftveksling på 1 lv/h v/ 50 pa bør ikke være noe problem. På mitt hus hadde vi 0,5 i luftveksling. Størrelse har ikke noe å si, detaljene i tetting som avgjør.
   #4
 1 019     Rogaland     0
Har ikke lest noen steder at størrelsen på huset er begrensning. Da må det vere noe nytt for vårt er langt over 250 kvm.
Signatur
   #5
 257     Sunnmøre     0
i følge husbanken's egne websider

"Er det arealbegrensninger i Husbanken?
Det er ikke satt en eksakt arealgrense, men Husbanken vil avstå fra å finansiere boliger med stort areal."
Signatur
   #6
 1 019     Rogaland     0
Takk, da blir det jo et definisjonspørsmål.
Signatur
   #7
 909     OSLO     0
Jeg fikk beskjed om at alt over 220kvm var uaktuelt i et pressområde rundt Oslo ihvertfall.

   #8
 503     Bærum     0
Hei

Så vidt jeg vet er ikke strl problemet, men formålet til Husbanken om å finansiere billige boliger.

Jeg har snakket med Husbanken om dette i år. Jeg fikk beskjeden at de operer med en grense på ca 250kvm. Over dette, innebærer strl at man normalt er over på det som Husbanken vil kalle en "dyr bolig" og dermed strider det mot formålet.

Min forespørsel var generell, men jeg presiserte det geografiske området til Bærum.
Signatur
   #9
 1 744     Norge     0

Er spent på hva slags pris de kommer tilbake med på hva slags ekstrakostnader dette vil medføre. Håper så at det er mulig å få støtte fra Enova på noe av dette.

Hva er det Enova skulle støtte prosjektet med da? Og de er ikke noe lettere å tilfredsstille!
Min erfaring er at Statlige institusjoner(Enova og lånekassen) Fører folk bak lyset. Og kravene til dokumentasjon er så byråkratiske at det er kun firmaene som lager dokumentasjonen som tjener på dette ::) På denne måten ønsker monopolet(staten) å opprettholde "monopolet til de forskjellige ansvarshavende ved bygging >:(
Jeg tolker svaret fra lånekassen slik at de ikke ønsker at du skal få lån.
Ønsker deg lykke til.
MVH Bluesman