158    16    0  

Bygge hybel i kjeller i nybygg på flatt tomt

 256     0
Hei, jeg lurer på om noen kan komme med ideer for bygging av hybel i kjeller for nybygg på flatt tomt?

TSt
   #1
 12 604     0
Litt høy grunnmur slik at en får ordentlige vinduer og rømningsveier. Kan evt lage inngang på et mellomnivå for å slippe utvendig trapp opp / ned. Bekjente har slik og kjeller er mye mer anvennlig når terreng ikke gir maturlig adkomst. Men byggehøyden blir større på denne metoden.

Elllers må en passe ekstremt på dette med lyd som mange opplever som problematisk.
Må tenke på om det skal bli separate deler eller om en skal ha en lukket dør et sted i mellom. Noen få kommuner følger ikke disse reglene men ellers er det akseptert at en ikke får doble kommunale avgifter etc hvis en har det slik.
Velger en separat og senere vil slå sammen for å spare er det veldig vanskelig å få til.
  (trådstarter)
   #2
 256     0
Hei,

kan du lage en skisse som viser hva du egentlig prøver å forklare?

Det er snakk om hybel i kjeller på flatt tomt.
   #3
 23 334     Akershus     0
Jeg har inntrykk av at mange slike hybelleiligheter opphører som utleiedel etter få år. Står flere slike sokkelleiligheter med full etasjehøyde i front, tomme rundt her.
Signatur
   #4
 3 606     Asker     0
Min følelse er ikke det som KjellG, men det kan jo variere veldig med lokasjon. Her er prisene presset, og det er ganske gode inntekter. Men vær realistisk med inntekt vs kostnad og hvilken grad av ulempe.

Uansett, du kan fint lage en 1-2 roms leilighet ved kun å grave ned en del på siden av bygget i 4-6m lengde og 3-4m ut. Da bør du kunne skape nok lys. Noen venner av oss gjorde dette. Men tenk litt smart på hvordan du senere kan integrere det som en naturlig del av huset. kjellerstue til barn eller gjester. Se prinsipptegning:
Bygge hybel i kjeller i nybygg på flatt tomt - pic01.png - Rembrandt

Signatur
TSt
   #5
 12 604     0
I f.eks. Oslo vil ikke løsningen over blir godkjent lenger.

Hvis en hever kjeller etasjen slik at fult høye vinduer kanskje litt høyt plassert er over bakken og i hjørnet eller som et tilbygg på fremsiden lager en inngang i et plan som er noe lavere enn hove etasjen.  Da må en ha noen trinn opp til hoved etasjoen inne og en korter trapp ned til kjeller siden en allerede er på et lavere nivå.  Om ting skal værehelt adskilt lager en dører begge veier.  Alternativt en felles ytter gang og dør inn til hovedel. Skal det være helt adskilt kan en forlenge tak og ha det over utvendig nedgang til kjeller.  
   #6
 23 334     Akershus     0
Hva er det som gjør at Oslo ikke godkjenner dette? Rundt i Norge står diverse boligblokker med få meter fra blokkas bakside inn til en loddrett fjellskjæring på mange ti-talls meter - men ikke i Oslo?
Signatur
HSt
   #7
 33 165     Lillestrøm kommune     0
Det er ikke lov å grave bort materiale på flate tomter

Dette kom etter entreprenørene begynte å grave bort hele tomta for så å bygge kjellergarasjer og kyllingkasser av hus oppå dette

Så en bred lysgrav langs hele huset med en skråning opp til normalt terreng kan ikke lages i Oslo

   #8
 762     Oslo     0
I revidert småhusplan i Oslo tillates det heller ikke dypere lysgraver enn 0,5 m, de kan ikke utgjøre mer enn 1/3 av fasaden og kan ikke kobles sammen med hverandre eller kjellertrapper.
Signatur
HSt
   #9
 33 165     Lillestrøm kommune     0
Ja er tilsvarende jeg henviser til uten at jeg kan alle detaljene

Det at en ikke kan ha et vindu ved siden av en dør med kjellertrapp fjerner mange muligheter (hvis jeg forstår innlegget over korrekt)
   #10
 23 334     Akershus     0
Overså det med flat tomt, beklager. Ble litt villedet av skissen.
Signatur