1,443    4    0  

Ferdighus midlertidig brukstillatelse og ferdigattest - kjøkken

 299     Oslo     0
Har kjøpt ferdig prosjektert bolig som settes opp av entreprenør for utbygger (i Oslo). Vi har da en rekke muligheter til tilvalg, bl.a å endre kjøkken. Kjøkkenleverandøren priser med veiledende priser (naturlig nok), og tar i tillegg godt betalt for både frakt og oppsett av kjøkken (bare det er prisen av et komplett like stort IKEA-kjøkken). Vi tenker derfor å sette inn et "minimumskjøkken" som vi i etterkant kan sette ned i det som skal bli hybel, for så å sette inn kjøkken selv.

Lurer derfor på hva kravet til kjøkkenet er for at det skal utstedes brukstillatelse og ferdigattest, ettersom dette er utbygger/entreprenør sitt ansvar og jeg da må bestille kjøkken gjennom de?

I dette tilfellet er bygget ferdig på vinter, og det blir derfor trolig noen gjenstående punkter, som såing av plen, for å få ferdigattest.

Altså, hva er (minste)krav til kjøkken for at det utstedes brukstillatelse?

Hvis noen har erfaring - gjerne det! Hvis noe kan det mer teoretiske, så gi gjerne med referanse til TEK, pbl osv.

Takk!
Signatur

   #1
 4,452     Vestlandet     0
En byggetillatelse tar sjelden stilling til hva slags kjøkkeninnredning man skal ha, det har jeg ennå tilgode å se. Men for å være ferdig må det fungere i sin funksjon, samtidig som det er sikkert. Det må altså være utstyrt slik at man kan faktisk bruke det til et kjøkken.
Signatur
   #2
 4,452     Vestlandet     0
Det blir en litt kunstig vurdering også, er vel ikke en så vanlig problemstilling. Men jeg tror heller ikke det er krav om hvitevarer.

Kanskje det må anses som ferdig når man kun trenger å sette inn hvitevarer for at det skal fungere? Jeg tror egentlig ikke du finner noe svar i hverken forskrift eller lovtekst, jeg kan ikke huske å ha sett noe.
Signatur
   #3
 971     Krikaveien     0
I dibks ene veileder er det satt opp en liste på hvor mye kjøkken det bør være avhengig av størrelsen på boligen. Du trenger ikke hvitevarer.
  (trådstarter)
   #4
 299     Oslo     0
Takk for innspill!
Er i tråd med hva jeg har hørt. Er nå sånn at det er en utbygger som får det ført opp og har arkitekt med seg, og entreprenøren er profesjonell. De bør vite det, og bistå med å finne den rette løsningen.
Vil vel neppe tro plan og bygg kommenterer om de synes mitt valg av kjøkken ikke er godt nok, og det vil bli lagt opp for kjøl, koketopp og ovn.

Signatur