#11
 23 074     Akershus     2
Det minner litt om bygging av ny E6 forbi Skedsmokorset for mange ti-år siden. Veifolka traff på en kabel og varslet Televerket om at den måtte flyttes. Etter 3. melding uten respons, sa formannen til gutta sine: Kapp den kabelen og forsett å bygge vei.
Da brant det plutselig på dass, all kommunikasjon mellom Oslo og nord for Skedsmokorset falt ut gitt.
Signatur

   #12
 1 666     klippdalen     0
nesten så Kjell G har det beste "forslaget".


det er vanskelig å få gjennomslag for flytting av slik. hadde du skulle bygget noe der, så bør du kunne kreve omlegging.



men, ER det fiber? eller er det gammel telefon? om det er gammel telefon så er det svært liten sjangs for at de er i bruk. da bør de jo kunne fjernes..


bruk alt du har av press mot kabeleier. ser bare 2 løsninger her, nedgraving i vei, eller oppsett av stolpe på midten for å heve.

heve de på fellesføringsstolpen kommer nok ikke til å skje mtp krav til avstand mellom strøm / tele og alt det der
  (trådstarter)
   #13
 4     1
For Oppdatering.. Etter 3 runder med Viken Fiber hvor svaret var at montør ikke kunne gjøre noe, så det fikk jeg bare finne meg i.. Ikke at jeg gjorde det, så gikk jeg via mitt nettverk av kontakter og kjente til ett stykke ganske langt opp i ledelsen hos Viken fiber.

Fikk en telefon hvor de hadde i utgangspunktet 2 valg.

1. Si opp abonnentene som strekket går til, da det ville være alt for lang inntjeningstid for å grave rundt.

2. De kunne prøve å stramme den så mye de kunne

For å ikke skape dårlig stemning med naboer bak meg, så sa jeg at de fikk stramme det så godt de kunne som en start, også håpe at det var tilstrekkelig..

De klarte å løfte kabelen godt over 1 meter og den er nå såpass høyt opp at den ikke skaper noen problemer lenger slik den henger nå..

Men tydelig at de montørene som har vært å sett på 3 ganger tidligere bare ikke har villet gjøre noe, når det helt tydelig var fullt mulig å stramme såpass mye..

Så enn så lenge så anser jeg problemet som løst Smile