319    1    0  

Heve kontrakt på ferdighus, firma konkurs, starter opp nytt firma

 1     0
Hei

Skrev under kontrakt med Drammenshus i mai på et ferdighus. Hørte ingenting fra de før nå i august og fikk da vite at de var gått konkurs. Skrev i mai kontrakt hos Hus & hyttebyggerne-Drammenshus og hytter AS, og Vikersund Produksjon og Drift AS. Altså to kontrakter har jeg skrevet under på. Slik jeg har forstått det så er det Vikersund produksjon og Drift AS som er gått konkurs, mens Hus & hyttebyggerne prøver nå og satse videre. Kan Hus og hyttebyggerne kreve at kontrakten min er fremdeles er gyldig? Tenker på at i kontrakten med dem står det at selgeren skal levere byggesett med tilhørende tegninger, leveransebeskrivelse og materialliste med mer for oppførelse av bygning på tomten. De har ikke produksjon lenger av byggesett da Vikersund produksjon og Drift AS er gått konkurs og naturligvis ikke produserer byggesett. 
Vikersund produksjon og Drift AS var en del av Drammenshus og hytter AS.

   #1
 3     Hamar     0
Hvis selskapet du signerte kontrakt med går konkurs, vil også avtalen opphøre. De har ikke mulighet til å selge eller overføre slike avtaler til et nytt selskap.

Det vil opprettes et konkursbo, som krever inn utestående verdier (fordringer, kreditter etc). Så fremt de ikke har levert den tjenesten dere avtale, har de heller ingen rett til å kreve penger av deg.

Spørsmålet her blir hvilket innhold som står i kontrakten du signerte med det selskapet som lever videre? Det kan jo ikke være to kontrakter med identisk innhold.