158    4    0  

Kjøpt ny leilighet - "ikke i samsvar med byggegodkjente tegninger"

 2     0
Hei!

Beklager om dette er litt utenom temaene på denne nettsiden, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal gå for råd. Jeg har kjøpt en leilighet med overtakelse om noen måneder, der det står at "dagens bruk ikke er i samsvar med byggegodkjente tegninger". Det gjelder en balkong som er bygd litt inn i leiligheten og blitt gjort større. Er det noen som har vært borti i noe lignende og vet hva det vil innebære? Hvis vi søker om å få dette godkjent, kan vi da plutselig til svar et pålegg om å tilbakeføre det til de originale planene, eller er det en smal sak å få godkjent? Kjipt å kjøpe en leilighet med en potensiell dyr følgefeil. Det står i prospektet, men det står ingenting om hva det betyr i praksis. 

Vedlagt er bilde fra finnannonsen og bilde fra plantegningene ved oppføring av leiligheten. 
Kjøpt ny leilighet - "ikke i samsvar med byggegodkjente tegninger" - 123.jpg - Sriracha_saus

TSt
   #1
 12 604     0
Er det skissen til venstre som er slik som det er i dag ? Siden den ikke er bygget utover og rommene er store nok så vet jeg ikke helt hvilke problemer dette skulle føre til. Er det naboer veldig nærme som kan reagere på litt annen fasase ? Det står at dette er leilihet, er mange andre oppført på samme måte eller er det bare denne leiligheten som har denne løsningen ? Hvis bod er gjort om til soverom f.eks. så ville det vært mere alvorlig hvis f.eks. påkrevd bodareal ikke finnes.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Ja, skissen til venstre er fra finn-annonsen.

Det er jeg litt usikker på, men av det jeg husker, så fremstod alle balkongene som like fra utsiden. Likevel er det vanskelig å bedømme da de ligger i høyden. Jeg kan ikke huske å tenke at balkongen skilte seg noe særlig ut i hvert fall, så jeg tror ikke endringen er veldig synlig fra utsiden.

Hva bør man egentlig gjøre i en slik situasjon? Er det smart å kontakte kommunen og forsøke å få endringen godkjent? For min del skremmer ikke selve endringen meg, men jeg ønsker ikke å møte på eventuelle problemer da leiligheten selges i fremtiden.
Kjøpt ny leilighet - "ikke i samsvar med byggegodkjente tegninger" - 123.PNG - Sriracha_saus
HSt
   #3
 33 165     Lillestrøm kommune     0
Dette tar utbygger med kommunen ved ferdig attest, leiligheten har blitt lirt mindre men nå er det vel plass til en stol så vil tro verdien ikke går ned

Så info nå er kun til dere fordi dere har hatt mulighet til å se noe annet før så synes dette er ryddig gjort
TSt
   #4
 12 604     0
Hvis det er nybygg så er det slik men hvis det er gammelt så gjør ikke kommunen noe med dette.

Men en burde kunne klare å se utenfor on det er flere som har 2 terassedører som står på skrå eller om dette er eneste leiligheten som har dette. Mulig første eier leiet ut soverom og ville ha egen adkomst til terasse fra soverommet ?