197    0    0  

Krav om digitale møter i fritidsboligsameier som følge av reglene om mindretallsvern i eierseksjonsloven §58 ?

 20     0
I et vanlig sameie bor eierne tett på hverandre på sine seksjoner. I et fritidsboligsameie bor eierne normalt langt unna på forskjellige steder, ofte spredt i flere land. Det har noen konsekvenser.

Møter langt fra fritidshus og for mange også langt hjemmefra krever mye reisetid. Det er de som trenger 2-3 dager fri og 1-2 netter for å delta. Mens andre trenger mindre enn 30 minutter på å reise til møtet. Uansett hvor du legger et fysisk møte, er det samme situasjon. Eierne påvirkes ulikt med hensyn til reisetider og kostnader. Noen bor i nærheten. Noen bor langt unna. Et møterom som fungerer godt for noen kan for enkelte andre eiere bety at det ikke er forsvarlig å delta.

Regjeringen skriver: «Reglene om vern av minoriteter i eierseksjonsloven § 58 annet ledd vil gjelde for styrets vedtak om hvordan møtet skal gjennomføres».
https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/prop.-81-l-20202021/id2834148/?ch=4
«Styret kan ikke fatte vedtak eller opptre på en måte som er egnet til å gi enkelte seksjonseiere eller utenforstående en urimelig fordel på bekostning av andre seksjonseiere».

Et vedtak som gir én eier A mulighet til å delta i et fysisk sameiermøte samtidig som det vanskeliggjør eller umuliggjør for en annen eier B å delta, synes å gi A nettopp en slik urettferdig fordel på Bs regning.

Slik jeg ser saken gjør alt i alt eiernes spredte boliger på ulike steder at fysiske møter som regel verken er forsvarlige eller tillatte i fritidsboligsameier. Noe som gjør at digitale møter vanligvis er forsvarlige og eneste mulighet.

Hva sier ekspertisen her om det?