172    1    0  

Opprette eget AS med ansvarsrett ?

 24     0
Hei !

Undrar om några muligheter. Jag har en del av en tomannsbolig så kan inte vara selvbygger, samtidigt har jag en byggesak gående med bla bruksendring tillegsdel til hoveddel, søknad i ettertid av tidligare oppført bygg mm. Jag kan gott tenke mig att utføre dette arbeid selv.

Alt 1. Finna ett selskap som er villige att "leie" ut sin ansvarsrett (tømrer) till mig mot ett fastpris + timepris, de instruerar/inspekterar, jag utfør arbetet. De må ta en viss risiko och ønsker sikker bli erstatt før dette med en bra fastpris.

Alt 2. Stifte A/S, leie in någon med fagkompetense før timepris och så kunne erklære ansvar via eget AS.

Førdelen med alt 2 er att AS sitter med full risiko som Alt 1 kan vara vanskelig att finna noen villig att ta. Alt 2 kan man dessutom tømme på egenkapital och gå in konkurs efter samsvarserklæring.

Input ?

TSt
   #1
 7 485     0
Det koster å slå et selskap konkurs bare til info og så må selskapet stille med garanti for dekning av reklamasjoner etc på forhånd. Må passe på problemet en vil kunne med arbeid på eget hus når en definerer seg som håndverker selv. (Moms av verdi, og evt påplussing på egen inntekt)