203    2    1  

Pendlerbolig med utleiedel

 22     0
Hei
Vi har ein leilighet i Bergen by som vi bruker som pendlerbolig. Denne er er ført opp som sekundærbolig på oss begge. Vi parkerer der hver dag og går til jobb, bruker bodene flere ganger i uken, i allefall i vintersesongen, men overnatter der sporadisk. Vi har eit ekstra soverom som vi leier ut til en vennine. I følge borettslaget kan ein kun drive med fremleie i maks 3 år av hele boligen. Spørsmålet er om vi er omfattet av dette eller ei då vi bruker boligen selv. Det andre spørsmålet er om en av oss kan føre den opp som primærbolig. Venninen vår har også sagt at hun er villig til å kjøpe seg inn i aksjeleiligheten.

Vi vil berre at alt skal være gjort riktig, det finnes jo personer som har mange reisedøgn, men dei eier sikkert ikkje to boliger...

  (trådstarter)
   #2
 22     1
Da har boliglaget bedt oss om å betale eit gebyr på 2798 kr for fremleie av leiligheiten til vår vennine som benytter leiligheiten i dei periodene hun er i Bergen for å ha samver med sønnen sin, viss ikkje vil vi få advarsel om salgspålegg siden ulovlig bruksoverlating er et klart mislighold av våres boplikter overfor boliglaget.

Vi har jo forståelse viss ein kjøper ein leiligheit i borettslag og leier den ut for økonomisk gevinst, men her prøver vi å hjelpe vår vennine i ein vanskelig situasjon ved å la henne bo gunstig(hun bidrar med å betale ein del av dei faste utgiftene, langt under markedsverdi..) hos oss, siden vi kun bruker den som pendlerbolig/lager. Vi kunne aldri ha leigd ut leiligheten på det åpne markedet da leiligheten er under oppusing og har DIY smart styring på ting som krever oppfølging/ikkje virker optimalt.

Da vi er gift kan ikkje vi ha ulike adresser og leiligheten må derfor være opsatt som sekunderbolig.

Uavhengig av dette så er det jo ein gråsone lov om at ein kan drive med kortidsutleige i opptil 30 dager i året, og at dette ikkje er bruksoverlating. Så i teorien kan jo vår vennine ha kortidsutleige dei dagene hun er i Bergen, og så kan hun være på besøk hos oss eit par dager, i tileggg kan vi flytte eierskapet av leiligheten 1 gang i året mellom osss og da får vi nye 30 dager i året med kortidsutleige, trekker ein da frå ferie så er antall dager innenfor regelverket. Men har vi da ansvar for å dokumentere hvilke dager vi og hun er der? Skal vi ned på time loggføring?