8,896    9    0  

Daikin FVXS35 gulvmodell

 119     Fredrikstad     0
Vi har en Daikin FVXS 35. Er det noen dere ute som har en formening om hvordan/når den går billigst? Den kan feks settes på 21grader AUTO, og da vil den jobbe for å oppnå denne temperaturen. Nå derimot, mens det fortsatt ikke er særlig kaldt, lønner det seg da å velge 21 grader og viftehastighet 1? Tanken min da, er at på AUTO så kan den jobbe på max hastighet om nødvendig, for å oppnå oppsatt temperatur, mens med viftehastiget 1, så vil den gå aldri gå mer enn på "tomgang".("1 er tomgang/rolig gange, mens 5 er full spurt") Dess mindre man presser pumpa, dess mindre strøm trekker den vel? Noen tips?

   #1
 330     0
COP blir alltid målt ved høyeste viftehastighet. Kjører du på laveste hastighet, fyrer du bokstavelig talt for kråkene – den varme gassen som går gjennom innerdelen klarer ikke avgi varmen til rommet før den blir sendt ut igjen.
Og vifta på innerdelen trekker minimalt med strøm, omtrent det samme som en baderomsvifte – ca. 15 watt.
Du bør nok ha den på høyest mulig viftehastighet – hvis du ikke synes det støyer for mye. Når den har oppnådd riktig innetemperatur vil den uansett gå ned i hastighet.
All auto er fy-fy på varmepumper – den vet jo ingenting om huset ditt eller dine behov. Bare hva temperaturen er helt inn til innerdelen din….


   #2
 492     Trondheim     0
Bare pass på at du ikke setter auto på innstillingen slik at den også kobler inn AC. På min Daikin i forrige hus var det i allefall mulig å sette varme, ac og auto. Sto den på auto så slo den inn ac om det ble for varmt i forhold til satt temperatur.
  (trådstarter)
   #3
 119     Fredrikstad     0
Hei Morris. Det skjønner jeg ikke. Alltid hørt at det beste er å ikke presse pumpa max, syns derfor det er rart om jeg skal sette viftehastighet på 5/max, uten at dette kalles å presse pumpa max? Det skal dog sies at jeg har en temperatur på +/- 21 grader, men med max effekt, mener kanskje produsenten å ha den på max antall grader?
   #4
 330     0
Du har ei pumpe som trekker max 1900 watt, og som gir max 5000 watt. Den liker seg best, og gir best COP,  når den kan gå på mellom 500 og 1000 watt, dvs. på rundt en tredjedels effekt.
Ved 8-10 minusgrader gir den vel max. rundt 3000 watt ut, og da kan den varme opp et hus på ca. 60 kvadratmeter (hvis en regner 50 watt pr. m2).
Har du større hus enn dette, vil den gå på max. hele tiden – i tillegg til at du må ha andre varmekilder på for å holde oppe temperaturen inne..
Så det er ikke så mye du kan gjøre for å hindre at den går på max. når det er kaldt - hvis du kjøper ei pumpe som er underdimensjonert i forhold til huset.

Viftehastigheten på innerdelen bestemmer bare hvor godt du skal utnytte varmen, og er uavhengig av om pumpe går på min. eller max..
   #5
 196     0
Har selv denne pumpa. Veldig fornøyd. Du må IKKE bruke Auto. Da skifter den fra varme til ac alt etter som. Du bør bruke varme (soltegn) og stille inn valgt temperatur.

Den bruker veldig lite i forhold til konvensjonelle elektriske varmeovner. Ligger vel på rundt 700 watt i snitt.

   #6
 25     Oslo     0
Har også denne pumpa og fikk beskjed av innstalatør at auto var det den skulle stå på. Ikke rart vi synes det har blåst mye kald luft.
Så dere anbefaler at den skal stå på varme (sol tegn) og vifte på nivå 5 for den beste og mest økonomiske bruken ?

Er det noen som har erfaring med dag og natt senking ?
Synes bruksanvisningen forklarer dette veldig dårlig.
   #7
 187     Frei     0
Jeg har min på "sol" og vifta på auto . da regulerer den vifta automatisk etter behov .

  (trådstarter)
   #9
 119     Fredrikstad     0
Jeg gjør som Smokey. Da skal den bare varme, og IKKE begynne å kjøle om det oppnås høyere temperatur enn angitt på fjernkontrollen. Dette med nattsenking skryter Daikin veldig av, men min montør anbefalte IKKE dette. Det begrunnet han med at pumpa måtte jobbe veldig hardt når den gikk tilbake i normal modus for å få opp temperaturen. Vet ikke om noen har noen erfaringer rundt dette?
Dessuten: Vet noen hvor kaldt Daikin pumpa her tåler? Ser jo enkelte nye pumper hvor det garanteres drift helt ned i -25 grader.
Jeg har fått noen COP/effekt data, men de gikk kun ned til -7. Spent på hva den gir når det er kaldere...