47 184    44    4  

Erfaringer med Mitsubishi Kirigamine 6,6?

 25     Langhus     1
Hei.
Jeg lurer på å kjøpe en Mitsubishi Kirigamine 6,6. Pumpen skal varme opp en etasje på ca 120 m2 med relativt åpen romløsning. Er folk på forumet fornøyde med sin Mitsubishi Kirigamine 6,6? Tenker på varmeeffekt, støy osv. Har blant annet lest at innerdelen kan knirke endel, er det noe i dette?

   #1
 725     Lier     0
Jeg er kanonfornøyd! Dog jeg har bare brukt den til kjøling så langt. Knirking har jeg ikke hørt noe til.
Signatur
   #2
 39     Østlandet     1
Den leverer varme til tusen..  kjøling har jeg ikke prøvd. Men litt for mange jeg har pratet med opplever knirk og knepp som ikke kan tilskrives avising - oss inkludert, så blir feil å si at jeg er 100% fornøyd.

Har diskutert ulydene i denne tråden bl.a.:
http://www.byggebolig.no/luft-luft-varmepumpe/mitsubishi-kirigamine-6-6-ulyder-i-innedel/

Er dog ikke slik at jeg vurderer å bytte...  ennå, som så mye annet blir man jo vant til lyder, så får prøve en vinter til og se først  ;)

[edit]
Når det gjelder viftestøy er den meget stillegående på laveste nivå, men det er det fler varmepumper som er..  og den vil ikke klare å bli der hvis 120 kvm skal holdes varmt i 10-15 minus eller mer (uten andre hjelpemidler), med mindre du har meget god isolasjon (synsing fra min side naturligvis).  På neste step vil du helt klart høre den om den er i nærheten av sitteplass/sofa, men ikke plagsomt, mer som en bakgrunnssus.

Høyeste nivå gidder jeg ikke beskrive engang.
end
   #3
 123     Hedmark     0
Jeg har hatt pumpen i ca 1 år. Gått "knirkefritt" hos meg og varmer et areal på ca 100 km2 problemfritt i -15. Pumpen er montert i trappeoppgangen (på vegg i repos) og dette har fungert ideelt her. Varmer litt ned i sokkeletasjen også, og forhindrer trekk fra entreen. Var i utgangspunktet skeptisk til å innføre en slik "white noise" kilde i huset, men når den er montert der den er, så er det ikke noe problem-aldri merket noe til den da vi sitter ca 4m unna. Fornøyd, og den kjøler bra også (for den som har bruk for det i den norske sommeren)...
   #4
 1 382     Oppland     0
Er gull verdt :)

Brukbar på viftehakk 1 og 2, retsen bråker for mye etter min mening. tror egentlig den ikke har gira opp mere enn to her i huset...

har ikke tenkt noe over noe knitring egentlig
ITW
   #5
 299     H-Fest     0
Knirkefritt på tredje året her.

Har også 120m2 Men det er lang gang stue, kjøkken 3 soverom og bad.
Kun badet har eggen varme, ellers varmer varmepumpen opp resten, den henger i stuen og peker rett ut mot gangen.
Vinterstid åpner vi bare dørene til soverommene og det funker knall.
Har brukt den ned til -20 grader uten problemer.

I vinter hadde vi en periode på effektive -40 i 2-3 dager da var  nok ikke huset fra 76 godt nok isolert med kulden og den kraftige vinden, men ellers så har jeg ikke hatt noe problem med og opprettholde varmen kun med pumpen.

Min eneste klage må være at i vinter måtte jeg demontere dekslene på ytterdelen da den var en stor isklump hele greia, men kommer nok mye av at pumpen henger på le-siden og det gover mye snø bak der hele tiden.
Så jeg fjernet alt av gitter og plast på baksiden og det hjalp godt for da har ikke isen noe og henge fast i.

Hadde kjøpt igjen uten tvil!
  (trådstarter)
   #6
 25     Langhus     0
Takk for gode svar.

Da oppsummerer jeg med at pumpa varmer godt, selv ned mot minus 20 grader. Den er stillegående på hakk en og to, men enkelte opplever noe knirk. Det er jo litt negativt.

Et par tilleggspørsmål: må den ha stikkontakt ute, inne eller begge steder? Er det 16A som gjelder eller trenger den en større kurs?

Om det er flere erfaringer der ute så bare fyr løs - jo flere jo bedre.

   #8
 234     Sunnmøre     0
Jeg har hatt min 6,6 i ca to år. varmer opp to etg. Knirk og knettelyder er nok vanlig uansett merke. dette kommer når pumpen av-iser utedelen helst da det da blir store temperaturvariasjonen på rørene inni innedelen som medfører krymp og utvidelse. rørene er kobber og vil nok da lage litt lyd, og når de gjerne er klamret litt mot pumpechassiset, så vil det oppstå gnisninger. jeg tror ikke mitsubishi er alene om dette fenomenet.
   #9
 37     Steinkjer     0

Strøm tilkobling ute og ja du må ha 16 amp.

Jeg har strømtilkoblingen inne. Er jo bare å be installatøren om å dra tilkoblingskabelen gjennom hullet sammen med rørene, slik at den kommer på innsiden.

Varmer BRA forresten. Har ikke brukt annen oppvarming de 2siste vintrene.