15 816    38    5  

gassfylling på varmepumpe selv

 1     0
Hei,

Noen som har erfaring med å etterfylle gass på eldre varmepumpen selv? 
Vurderer å kjøpe varmepumpe R410a og fylle selv. Firma skulle ha 5000++

Litt usikker på fremgangsmåte, men har tidligere utført lignende på biler jeg har eid. Noen som har tips?

takk
t

   #1
 61     0
Vanligvis tømmer man pumpa for all gass for deretter å tilbakefylle rett mengde. Både for lite og for mye gass ødelegger for effektiviteten til pumpa.
HSt
   #2
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Slik jeg ser det er det kun VP med hurtigkoblinger ferdig fylt som er egnet for selvmontering, selv om også det er ulovlig
pwb
   #3
 2 256     Ski     0
Hvis det er mulighet for påfylling så er det vel bare å koble på og fylle på. Synes man at 5000,- er bortkasta fordi noen skal komme å tømme den og fylle på rett gass og sikkert smøring ogå så kjør på. Virker det så virker det, virker det ikke så er det jo bare 1390,- bortkasta. Har gjort det på bil selv og det virker jo det så hadde ikke hatt noen bekymringer ved å prøve å gjøre det, men blir vel litt som skum til hjul når man punkterer, virker i noen av tilfellene men ikke alle. Men må jo være mye rimeligere på ebay?
   #4
 3 210     Vestlandet     0
Hvordan får man fylt uten å vakuumere? Det må jo være plass til den nye gassen. Det er vel nødt til å bli lekkasje av noe gammel gass til atmosfæren. Den flaska ts linker til, har samme oppvarmingseffekt som co2 fra 15 000km med personbil.

Jeg synes dette er et område der det er greit å leie inn folk som har kunnskap og utstyr. Resultatet blir nok bedre med tanke på pumpas levetid også. Det er flere grunner til at de vakuumerer. Høremed flere firma og se om du får litt lavere pris?
OH
   #5
 279     0
Litt rart at det koster 5000kr når samme jobb på bil koster 1500kr. Mulig gassen er dyrere, men ikke så mye dyrere.
HSt
   #6
 35 475     Lillestrøm kommune     1
Med bil kommer den til han her må han komme til VP. Men enig at det er dyrt
   #7
 208     0
Noen som vet hvor man kan få kjøpt R410a gass for å etterfylle på varmepumpa? Jeg har alt av nødvendig utstyr, en venn som tidligere jobbet som kuldetekniker men som ikke har mulighet til å kjøpe via gamle bekjente. Jeg vet det ikke er "lov", men om noen har en finn annonse eller noen som selger litt R410a kuldemedium så tar jeg gjerne imot forslag til dette Smile

   #8
 229     0
pwb Hvor kjøpte du gassen for å gjøre dette selv?
Jeg hadde tenkt å kjøpe gass på ebay og fylle på bil selv, men fant ut at gassen ville blitt stoppet i tollen. Flere av selgerne på ebay ville heller ikke sende til norge fordi de hadde erfaring med at det ble stoppet i tollen. På forsendelser som man har sporing på (gjelder som oftest ikke ebay) er det (normalt) en smal sak å sende til poste restante på et fritt valgt svensk postkontor, og hent der. Men når man ikke har sporing, vet man jo aldri når pakka kommer frem.
TSt
   #9
 13 772     0
Svenskene har minst like mye sporing av slike stoffer som i Norge, vet ikke hvor mange ganger jeg har måttet angitt på toll deklarasjon til Tullverket i Sverige at varen ikke er ozon nedbrytende.
   #10
 229     0
Men hvis du kjøper på ebay fra et land innenfor EU, har jeg ikke fått med meg at svensk tull har blandet seg inn.