22,466    11    11  

Gulvmodell - fordeler/ulemper

 296     6
Jeg har tenkt å investere i en L/L-varmepumpe, og av estetiske hensyn vil jeg absolutt si at en veggmodell ikke egner seg hos meg. Derfor lurer jeg på fordeler/ulemper og erfaringer dere har med gulvmodell.

Halve gulvmodellen vil bli noe dekket av et spisebord som står 1.5m unna. Hvordan er dette for sirkulasjonen? Vil den blåse under/over bordet?

Jeg har sett på en Fujitsu Extreme gulvmodell som ligger på rundt kr 23 000 inkl.montering. Andre anbefalinger?

Hpi
   #1
 66     Haugesund     0
Jeg har en Daikin Nexura 35 i stua. Den står plassert bak en stol men jeg har satt spjelda til å kaste lufta ganske bratt oppover så det fungerer helt fint og den varmer opp stue og kjøkkken på totalt ca 60m2.

Eneste minuset jeg kan si om gulvmodell er at det blir noe mer støv i filtrene nede ved gulvet enn oppunder taket.

Jeg valgte Daikin Nexura fordi jeg syntes den så best ut.
   #2
 162     1
Hei!
Mitsubishi Electric Varmepumper har markedets mest stillegående gulvmodell - kun 19 db(A).
Den har et slankt og elegant utseende og innehar Tempbooster teknologi for superrask oppvarming. Se videoer av teknologien, bilder og annen info ved å Klikke her >>

Vi anbefaler deg å ta kontakt med en autorisert forhandler nær deg, for en befaring og et tilbud - Finn forhandler >>Lykke til i varmepumpejakten!
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 296     0
Har hatt en forhandler hos meg Smile Det står mellom Mitsubishi og Fijutsu.

Det er ingen fare for parkettgulvet med MIBA sin gulvmodell?
   #4
 372     Rogaland     1
Har erfaring med både gulv og veg modeller til Daikin og Mitsubishi, er fornøyd med dem alle, er som tidigere nevnt litt mer støv i filteret på gulvmodellen, men det er fort gjort å støvsuge filteret.

Tror du blir fornøyd enten du velger Daikin eller Mitsubishi sin, bra kvalitet på begge to.
   #6
 3,573     buskerud     1
Alle selgere jeg kjenner sverger til at vegg modellene plassert lavt er bedre, fordi de har bedre effekt på papiret, MEN erfaringen jeg har etter å ha besøkt to venner som har veggmodeller på vintern er at de funker bedre tiltross. Langt stillere og.

Så gå for gulvmodell.

Jeg er derimot overlykkelig over at jeg plasserte min veggmodell oppunder taket i stua, fordi nå har jeg vbv i gulvet og den fungerer sinnsykt bra som aircon med den plasseringen.

gulvmodeller og lavt plasserte veggmodeller  derimot er ræva til kjøling... Men selv der er gulvmodellene hakket bedre, da minerfaring hos kompis som prøver å kjøle med veggmodell under trappa 1 m fra gulvet er at det blir kondens  gulv da den kalde lufte ikke går rett nok fram.  Gulmodellene kan blåse mye rettere så de kan til en viss grad kjøle og...

Så jeg mener du gjør rett valg med gulvmodell:-)
   #7
 1     0
Fornøyd med Mitshubishi'en? Hvilken pris fikk du den til? Og var det en som gikk gjennom offisiell importør? Eller en parallellimportert...
Har vurdert enten Fujitsu eller Mitshubishi sin gulvmodell... Har kanskje en mistanke om at Mitshubishien er noe mer stille og behagelig å ha i stuen.

   #8
 48     0
Hei,

Daikin Nexura er markedets eneste varmepumpe med radiatorfunksjon. Dette gir en behagelig varmefordeling i ditt hjem. Radiatoren skrur seg automatisk på etter oppnådd temperatur med varmepumpefunksjonen. Det vil komme litt støy fra varmepumpen uansett hvor man plasserer den, men her går det veldig på hvor man ønsker å plassere varmepumpen om man skal gå for en st.varmepumpe eller gulvmodell.

Lykke til med å finne riktig varmepumpe til ditt hjem. Smile

Hpi, er du fornøyd med din Nexura varmepumpe?
Signatur
Hpi
   #9
 66     Haugesund     1
Litt sent svar her men.. Ja jeg er veldig fornøyd med min Nexura.
  (trådstarter)
   #10
 296     1
Beklager sent svar, men jeg gikk for Mitsubishi Krigamine furo 4300. Den har vært veldig bra i vinter og våres. Sammenlignet med strømforbruket halvåret året før, har jeg spart ca kr 7 000 i strøm.